8ος χρόνος, ημέρα 2480η
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου

Του Γιάννη Τρουπή

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και μία ξεκάθαρη δέσμευση διατυπώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύεται πως θα προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου. 

Παράλληλα σημειώνει ότι στόχος του είναι η εφαρμογή ενός νέου βιώσιμου ασφαλιστικού νόμου και επαναλαμβάνει πως θα ζητήσει τη μείωση των στόχων για το πλεόνασμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση των επικείμενων μειώσεων στις συντάξεις, αποδεικνύοντας στην πράξη τη βούλησή του για την αποφυγή περαιτέρω μειώσεων στο εισόδημα των συνταξιούχων.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου όχι μόνο επέβαλε άδικες πρόσθετες μειώσεις στους συνταξιούχους, αλλά και τιμωρεί τους εργαζομένους, καθώς το άθροισμα των πρόσθετων φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων που προκάλεσε είναι πρωτοφανές, ενώ ανέδειξε τα κυβερνητικά ψέμματα υπενθυμίζοντας ότι η τροπολογία του απερρίφθη από την ίδια την κυβέρνηση.

Για την οικονομική πολιτική αναφέρει ότι «όλο το πρόγραμμα βασίζεται στην εφαρμογή ενός σαρωτικού κύματος μεταρρυθμίσεων που θα καταστήσει την οικονομία ανταγωνιστική και το κράτος λειτουργικό».

Για το ζήτημα των πλεονασμάτων αναφέρει ότι «θα διεκδικήσω τη μείωση των στόχων τους οποίους δυστυχώς συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό θα γίνει αμέσως μόλις η Ελλάδα αποκτήσει την αναγκαία πολιτική αξιοπιστία, δηλαδή όταν η κυβέρνηση της ΝΔ θα έχει δώσει σαφή και μετρήσιμα δείγματα μεταρρυθμίσεων».

Στην ίδια συνέντευξη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως η κυβέρνησή του θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και πως θα επιδιώξει μετεκλογικά, είτε έχει αυτοδυναμία είτε όχι, την ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται και στην  πυρκαγιά στο Μάτι, τονίζοντας πως «στις 23 Ιουλίου ζήσαμε μια εθνική τραγωδία. Μία ολόκληρη πόλη, 30 χιλιόμετρα από την Αθήνα κάηκε, 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 νοσηλεύονται ακόμη. Η κυβέρνηση δεν απεδείχθη μόνο ανίκανη και ανεύθυνη στο Μάτι, αλλά και κυνική και απάνθρωπη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει αναφορές στο σχέδιό του για τη χώρα. «Η Ελλάδα χρειάζεται μια συνολική επανεκκίνηση. Και επειδή είμαι βέβαιος ότι αυτό θέλει και η μεγάλη πλειοψηφία, ουδόλως με προβληματίζουν η προεδρική εκλογή του 2020 και η απλή αναλογική για την οποία με ρωτήσατε. Άλλωστε, όπως έχω πει, η κυβέρνηση της ΝΔ θα αλλάξει αμέσως τον εκλογικό νόμο, εισηγούμενη ένα δίκαιο σύστημα που θα διασφαλίζει και την αντιπροσωπευτικότητα αλλά και την ανάγκη κυβερνησιμότητας της χώρας» υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, αναφερόμενος στη ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι δεν θα πάει με κανένα «καλάθι» και δεν θα ακολουθήσει τον κ. Τσίπρα «που όλα δείχνουν ότι θα ανοίξει πάλι ένα κοφίνι ανεύθυνων υποσχέσεων». «Δεν θα ακολουθήσω αυτό το άθλιο παιχνίδι λαϊκισμού» υπογραμμίζει.