Κ. Ζαχαριάδης: Δεν τίθεται θέμα τουρκικής μειονότητας
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Κ. Ζαχαριάδης: Δεν τίθεται θέμα τουρκικής μειονότητας

Δεν υπάρχει θέμα «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη υποστήριξε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, απαντώντας εμμέσως στις πρότερες δηλώσεις του Νίκου Φίλη.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός Παιδείας απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι αποδεκτό να έχει η Κουμουνδούρου υποψήφιο, κάποιο πρόσωπο που μιλά για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη, στη σκιά των καταγγελιών για τον ρόλο του τουρκικού προξενείου στην εκλογή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Φερχάτ Οζγκιούρ, στη Ροδόπη, δήλωσε: «βεβαίως, πώς δεν μπορούμε να έχουμε;»

«Η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας και όλων μας είναι καθαρή. Δεν υπάρχει θέμα «τουρκικής μειονότητας» εδώ και 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης. Αυτό λέει και η ανακοίνωσή μας. Η συνθήκη είναι σαφής και καθαρή και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα παιχνίδια που επιχειρούνται εντός και εκτός», δήλωσε στο ΜEGA.

«Αυτοί οι πληθυσμοί ζουν εδώ και 400 χρόνια εκεί. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η σύγχρονη διάρθρωση του κόσμου οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί και οι απόγονοί τους επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είναι Έλληνες πολίτες, στο θρήσκευμα μουσουλμάνοι. Είναι το ίδιο συνταγματικά με κάποιον άλλον που είναι Έλληνας καθολικός ή Έλληνας βουδιστής», κατέληξε επί του θέματος.

«Το μεγαλύτερο δώρο στον Μητσοτάκη είναι ένας «εμφύλιος» στην αντιπολίτευση»

Στην επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ να πάρει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να εκτοπίσει από αυτή τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε πως ένας «εμφύλιος πόλεμος» στους κόλπους της αριστεράς θα ήταν το ιδανικό δώρο στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε πως επιδιώκει την απόλυτη ηγεμονία.

«Θεωρούμε πως το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κανείς στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ένας εμφύλιος μεταξύ των δυνάμεων της αριστεράς και της κεντροαριστεράς του δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου. Ο Μητσοτάκης θέλει παντοδυναμία, απόλυτη ηγεμονίας και όλοι οι υπόλοιποι να έχουμε σεχταρισμό», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης:

Τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Φίλη για υποψήφιο από την «τουρκική μειονότητα»