Κ. Καραμανλής: Παρών στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Κ. Καραμανλής: Παρών στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα είχε ο Κώστας Καραμανλής, κατά την οποία τον ενημέρωσε ότι τίθεται στη διάθεση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Ο τέως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της Βουλής, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να ενημερώσει για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Την ίδια ώρα, την πρωτοβουλία για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα Τέμπη αναλαμβάνει η ΝΔ, προκειμένου να τοποθετηθούν σε αυτήν ο νυν υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και οι πρώην διατελέσαντες υπουργοί Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Καραμανλής.

Σε αίτημα που υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρεται ότι η ενημέρωση θα αφορά την εξέλιξη των έργων της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση - σηματοδότηση. 

 

 

Τη Δευτέρα στις 11 το πρωί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Μετά τα αιτήματα των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, η συνεδρίαση αποφασίστηκε να διεξαχθεί στις 11 το πρωί την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε ότι είναι προφανώς, όπως ανέφερε χθες και στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι και αυτή, η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας είναι μια από όσες εκτιμά ότι θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου.

Ο πρόεδρος της Βουλής, επισήμανε, ότι είναι προφανές ότι με την αυριανή συνεδρίαση - ενημέρωση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου η οποία συγκαλείται για ενημέρωση από τον υπουργό Επικρατείας και της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τη Δευτέρα, ανοίγει ο κύκλος των σχετικών συζητήσεων και δεν κλείνει αυτή η κοινοβουλευτική διερεύνηση

Σημειώνεται ότι μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς εάν ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει για το δυστύχημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε:

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι, και πρωτίστως οι πολιτικοί, που έχουν οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση, οφείλουν να είναι στη διάθεση αυτών που κάνουν τις έρευνες. Την ώρα που λέμε ότι ο κ. Σπίρτζης είναι εξαφανισμένος, είναι αυτονόητο ότι και οι υπουργοί της δικής μας κυβέρνησης οφείλουν και πρέπει να μιλήσουν και είμαι προσωπικά σίγουρος ότι θα πουν αυτά που πρέπει». 

Σύσκεψη για την επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων

Εντωμεταξύ, στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη με τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τις Υποδομές και τις Μεταφορές, Γιώργο Γεραπετρίτη και τους υπόλοιπους φορείς, τις διοικήσεις του ΟΣΕ και της Hellenic Train, μεταξύ άλλων, αναφορικά με το θέμα της επανεκκίνησης των σιδηροδρόμων.