Γ.Σταθάκης: Θετικό πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης με τον Επίτροπο Μοσκοβισί

Γ.Σταθάκης: Θετικό πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης με τον Επίτροπο Μοσκοβισί

Για θετικό πνεύμα στις συζητήσεις με τον Επίτροπο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ενώ για το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα βρεθεί λύση η οποία θα δημιουργεί ασφάλεια στους πολίτες και θα συνιστά ένα ακόμη πεδίο στο οποίο θα υπάρξει συμφωνία».

Σε δηλώσεις του μετά από γεύμα εργασίας με τον Επίτροπο και την ξενάγησή του στην Ακρόπολη, ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν τρία πολύ σημαντικά βήματα, στα οποία συμφωνούμε από κοινού: πρώτον, να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης, δεύτερον, να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να αποκατασταθεί η οικονομική σταθερότητα στη χώρα και τρίτον, να υπάρξει μια συζήτηση ελάφρυνσης του χρέους ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες μακροχρόνιας ασφάλειας. «Στο πνεύμα αυτών των βασικών και κοινών στόχων, προφανώς συζητάμε και για τα υπόλοιπα θέματα στα οποία δεν έχουν καταλήξει οριστικά ακόμη. Ωστόσο, θέλω να διαβεβαιώσω ότι το πνεύμα είναι θετικό, είναι πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και αναζήτησης λύσης επωφελούς και για τις δύο πλευρές», τόνισε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο Επίτροπος μίλησε για άψογη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση κατά την διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα, επανέλαβε ότι η Ελλάδα, αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της ζώνης του ευρώ και πρόσθεσε: «Έχουμε τον ίδιο στόχο: η Ελλάδα να έχει κοινωνική δικαιοσύνη και να βρει τον δρόμο της ανάπτυξης. Είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και τείνουμε ευήκοα ώτα στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας. Είναι ανάγκη η χώρα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να καταστεί ελκυστική για τους επενδυτές. Για όλα αυτά τα θέματα μιλήσαμε με τον υπουργό Οικονομίας, τον υπουργό Οικονομικών και τον Πρωθυπουργό. Έχουμε ως κοινό στόχο να βρούμε τον τρόπο ώστε η Ελλάδα να στήσει μια στέρεη οικονομική βάση με κοινωνική δικαιοσύνη. Και βέβαια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί την ελληνική κυβέρνηση εταίρο της, στέκεται δίπλα της, για να έχουμε κοινή επιτυχία με την Ελλάδα, στην καρδιά της Ευρωζώνης.»

«Ολοκληρώνω, κατέληξε, την επίσκεψή μου στην Αθήνα με την ξενάγηση στην Ακρόπολη, αυτό το τόσο σημαντικό μνημείο, του οποίου το έργο αποκατάστασης έχει υλοποιηθεί εν μέρει και από ευρωπαϊκά κονδύλια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ