Γεννηματά:  Η χώρα χρειάζεται παραγωγικό και αναπτυξιακό σοκ

Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται παραγωγικό και αναπτυξιακό σοκ

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, είναι αντίθετη με την αύξηση της φορολογίας των αγροτών, τις κομματικές παρεμβάσεις στο χώρο της Παιδείας, την εξοντωτική φορολόγηση των μικρών παραγωγών μπύρας και στον περιορισμό των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διαχείριση των απορριμάτων, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά, τάχθηκε επίσης κατά της αύξησης του ΦΠΑ στην εκπαίδευση και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, και υπέρ της επαναφοράς στα 1.500 ευρώ του ακατάσχετου ορίου των τραπεζικών λογαριασμών.

Συνεχίζοντας η κ. Γεννηματά, ζήτησε από την κυβέρνηση να μην κάνει ούτε βήμα πίσω από εκείνα που θεσμοθέτησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ , για την προστασία των φτωχών νοικοκυριών και κυρίως για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εκτίμησε, ότι η χώρα χρειάζεται ένα "νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό σοκ που θα φέρει επενδύσεις και θέσεις εργασίας" και κατηγόρησε την κυβέρνηση "ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει ιδιεοληψίες και δογματισμούς που εμποδίζουν τις επενδύσεις".

Αναφερόμενη στο προσφυγικό είπε ότι είναι αναγκαία η έκτακτη χρηματοδότηση της χώρας και η εφαρμογή πολιτικών στήριξης των τοπικών κοινωνιών και πρότεινε τα βασικά κέντρα καταγραφής, να οργανωθούν στην Τουρκία, το Λίβανο και την Ιορδανία. "Κανένα παιδί και έγκυος γυναίκα δεν θα πρέπει να ξαναβρεθεί στις βάρκες του θανάτου" είπε η κ. Γεννηματά και δεσμεύτηκε ότι το κόμμα της θα φέρει το θέμα αυτό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της η κ. Γεννηματά, καταδίκασε τους τραμπουκισμούς κατά βουλευτών, "από ακροδεξιούς που καμία σχέση δεν έχει με τον ποντιακό ελληνισμό", ενώ επέρριψε ευθύνες και στον υπουργό Παιδείας, χαρακτηρίζοντας τις απόψεις που εξέφρασε, "πολιτικά αφελείς και εθνικά επικίνδυνες".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ