Γ. Τσίπρας: Δεχθήκαμε συντριπτική ήττα - Δεν είχαμε άδικο για την «μικρή Μαρία»
EUROKINISSI/ ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ
EUROKINISSI/ ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Γ. Τσίπρας: Δεχθήκαμε συντριπτική ήττα - Δεν είχαμε άδικο για την «μικρή Μαρία»

Για «συντριπτική ήττα στις εκλογές» μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «άστοχες» τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη για τον δεύτερο γύρο.

«Οι δηλώσεις που ακούτε τις τελευταίες ημέρες από σήμερα θα σταματήσουν, έχουν γίνει κι ορισμένες εντελώς άστοχες, για το timing που γίνονται, γιατί δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα, και αναφέρομαι και τον κ. Παπαδημούλη» είπε ο κ. Τσίπρας. Τόνισε δε ότι «σήμερα συζητάμε για τις εκλογές, θα υπάρχει αλλαγή των συνθημάτων του ΣΥΡΙΖΑ, όχι στο πρόγραμμα».

Δεν είχαμε άδικο για την «μικρή Μαρία» στον Έβρο

Ως υπαρκτό αντιμετώπισε το θέμα της «μικρής Μαρίας» στον Έβρο ο εξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα, παρά το γεγονός ότι τόσο το Der Spiegel που το ανέδειξε, ανακάλεσε το επίμαχο δημοσίευμα, όσο και ότι φάνηκε εκ των υστέρων πως δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο περιστατικό, εκτιμώντας, πάντως, ότι έκανε επικοινωνιακά κακό στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ για το αν το θέμα της «μικρής Μαρίας» έκανε καλό ή κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε «από πλευράς επικοινωνιακής διαχείρισης μας έκανε κακό, επί της ουσίας δεν είχαμε άδικο».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Τσίπρας «ο ίδιος ο κ. Μηταράκης είχε αναδείξει το θέμα αλλά αντί να το πληρώσει εκείνος, το πληρώσαμε κυρίως εμείς».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα 

Έχουμε δεχθεί συντριπτική ήττα

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα στην παρούσα φάση «κι όταν λέω παρούσα φάση δεν εννοώ μόνο μέχρι τις εκλογές, και μετά τις εκλογές», ενώ πρόσθεσε πως «το ότι πρέπει να συζητήσουμε το τι έγινε και τι δεν έγινε είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί προφανώς».

Και συνέχισε: «Έχουμε δεχθεί μια συντριπτική ήττα, ουδείς το αμφισβητεί αυτό. Η ήττα θέτει ζητήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, για την άμεση προοπτική του. Πρέπει άμεσα να ανακάμψουμε, ο συσχετισμός στην κοινωνία δεν είναι αυτός που καταγράφηκε στην κάλπη, πρέπει να συζητήσουμε ποια γεγονότα οδήγησαν σε αυτή την κατολίσθηση που είναι σπάνιο φαινόμενο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό».

Πρόσθεσε δε ότι «μπορεί να έχει ανοίξει η όρεξη σε δυναμικά κέντρα να τελειώνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, να τελειώνουν με τον Τσίπρα κι αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω να βάλουμε τα δυνατά μας, να σοβαρευτούμε, να πάμε να δώσουμε τη μάχη απέναντι στη ΝΔ».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «υπάρχουν οι όροι στην κοινωνία για να ανακάμψουμε» και πρόσθεσε ότι η βασική απειλή είναι η λευκή επιταγή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να κυβερνήσει στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

«Δεν πρέπει να δοθεί λευκή επιταγή και δεν πρέπει να έχει αυτοδυναμία η ΝΔ» είπε.