Γ. Ραγκούσης: Η κυβέρνηση Τσίπρα ρίχνει μαύρο στη διαύγεια

Γ. Ραγκούσης: Η κυβέρνηση Τσίπρα ρίχνει μαύρο στη διαύγεια

Κριτική κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης, δηλώνοντας πως η κυβέρνηση πραγματοποίησε παράνομες δαπάνες επιλέγοντας να διαχειριστούν στο σκοτάδι τα χρήματα των Ελλήνων.  

Συγκεκριμένα η δήλωση αναφέρει:

«Η κυβέρνηση Τσίπρα "ρίχνει μαύρο" στη δι@ύγεια.

Με νομοθετική διάταξη καταργεί την υποχρέωση ανάρτησης στο διαδύκτιο πληθώρας δαπανών στο Υπουργείο Εξωτερικών. (άρθρο 108 στο Ν/Σ για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου).

Επικαλείται δήθεν ιδιαιτερότητα αυτών των δαπανών που άπτεται της ασφάλειας της χώρας. Όμως, ως συνήθως, ψεύδεται η κυβέρνηση Τσίπρα. Διότι στο άρθρο 2 παρ.4 του Ν.3861 έχουμε εξαρχής εξαιρέσει όλες τις δαπάνες των οποίων η δημοσιότητα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην εθνική άμυνα κι ασφάλεια της χώρας. Επομένως, άλλες δαπάνες επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν, που δεν σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια.

Δαπάνες όμως, για τις οποίες ευθέως πλέον γεννάται το ερώτημα :

"πως τις υλοποίησαν ή τις ανέλαβαν από την ώρα που δεν τις είχαν αναρτήσει στο διαδύκτιο"; Προφανώς έχουν διαπράξει ήδη την παραβίαση του Ν.3861 έχοντας πραγματοποιήσει παράνομες δαπάνες. Ποιες άραγε; Προφανώς επιλέγουν και τώρα να διαχειριστούν στο σκοτάδι τα χρήματα των Ελλήνων.

Όπως νομοθέτησαν και την Άνοιξη για δαπάνες στου υπουργείου οικονομικών».

 

Διαβάστε Περισσότερα