Γ. Δραγασάκης: Γίνονται και... λάθη, δεν είναι τα πάντα ρουσφέτι

Γ. Δραγασάκης: Γίνονται και... λάθη, δεν είναι τα πάντα ρουσφέτι

Μετά το μπαράζ αποσπάσεων, μετατάξεων και διορισμών στη Βουλή και την Τασία Χριστοδουλοπούλου που παραδέχτηκε ότι η κόρη της τοποθετήθηκε μέσω διασυνδέσεων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, έκανε λόγο για «λάθη που γίνονται», υποστηρίζοντας όμως ότι δεν είναι ρουσφέτι ό,τι κι αν γίνεται.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ερωτηθείς για τα «ρουσφέτια» ο Γιάννης Δραγασάκης σχολίασε ότι «δεν ξέρω αν υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα που θα μπορούσε κανείς να δει και να αποφύγει, φυσικά πάντα γίνονται και λάθη».

Ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος, «η εικόνα η μεγάλη που έχω εγώ και βλέποντας και το δικό μου υπουργείο εδώ πρόκειται για μια συνειδητή προσπάθεια να εμφανιστεί μια εικόνα πώς ό,τι κι αν γίνεται σήμερα είναι ρουσφέτι, είναι προεκλογικό ρουσφέτι με δύο στόχους πάλι να μη συζητήσουμε για προγράμματα συγκεκριμένα και δεύτερον πρέπει να επισημάνω και μια δυσλειτουργία».

«Η προσπάθεια δημιουργίας δυσλειτουργίας στη διοίκηση διότι όταν ένας υπάλληλος βλέπει να δημιουργείται το κλίμα να δηλώνουν αρχηγοί κομμάτων ότι εμείς δεν πάμε στη Βουλή, η κυβέρνηση τέλειωσε, καταλαβαίνετε ότι του δημιουργείται μια παρόρμηση αν δεν είναι προσεκτικός να κάνει και αυτός το ίδιο», πρόσθεσε.

«Έχω στο γραφείο μου να υπογράψω ή να μην υπογράψω την παράδοση του αναπτυξιακού νόμου, έχω την επέκταση ή όχι των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. Ότι λοιπόν αφορά λειτουργίες του κράτους ή ότι αφορά εισήγηση των υπηρεσιών, εγώ θα υπογράφω μέχρι το τελευταίο λεπτό και οι υπογραφές μου θα είναι στην κρίση των οργάνων, της Πολιτείας και του ελληνικού λαού. Βεβαίως υπάρχουν πράγματα που τα πάγωσα εγώ ο ίδιος», κατέληξε ο κ. Δραγασάκης.