Ελπίδα για λύση του Κυπριακού πριν τις εκλογές, εξέφρασε ο Ν. Αναστασιάδης

Ελπίδα για λύση του Κυπριακού πριν τις εκλογές, εξέφρασε ο Ν. Αναστασιάδης

Την ελπίδα να εξευρεθεί λύση του Κυπριακού, πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία, οι οποίες θα γίνουν στις 22 Μαΐου του 2016, εξέφρασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και επεσήμανε ότι αυτό εξαρτάται και από τις δύο κοινότητες.

Μιλώντας στο Συνέδριο του Economist, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι υπάρχει κατά νου ένα χρονοδιάγραμμα, εντός του οποίου πρέπει να ολοκληρωθεί η προσπάθεια, αλλά, σημείωσε, υπάρχουν και οι δυσάρεστες εμπειρίες του 2004 με τις παρεμβάσεις και την επιδιαιτησία.

Ο Κύπριος πρόεδρος, επισήμανε ότι θα πρέπει να επιδειχθεί υπομονή και σύνεση, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα εργαστεί προς την κατεύθυνση της λύσης.

Τόνισε ότι η λύση του Κυπριακού, θα αποτελέσει τη σημαντικότερη αναπτυξιακή μεταρρύθμιση, επισημαίνοντας ότι θα ωφελήσει όχι μόνο την Κύπρο, αλλά και την Τουρκία, τις γειτονικές χώρες και την Ευρώπη.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκία, δήλωσε ότι η ετυμηγορία του τουρκικού λαού «είναι απόλυτα σεβαστή».

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι αναμένονται συγκεκριμένες ενέργειες από την 'Αγκυρα, προς την κατεύθυνση βιώσιμης λύσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ