Έκτακτο ΚΥΣΕΑ το απόγευμα υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη με φόντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Eurokinissi
Eurokinissi

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ το απόγευμα υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη με φόντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Συγκαλείται εκτάκτως το απόγευμα (18:00) της Κυριακής (14/04) το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον απόηχο της ιρανικής επίθεσης με drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ.

Λόγω των εξελίξεων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επιστρέφει εσπευσμένα σήμερα Κυριακή από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα.

«Βρισκόμαστε σε μια περιοχή με επαναλαμβανόμενες κρίσεις. Πρέπει να επιστρέψω στην Αθήνα για να συμμετάσχω στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ» δήλωσε από τις ΗΠΑ ο κ. Δένδιας.

Όπως έγινε, νωρίτερα, γνωστό από το υπουργείο, ο κ. Δένδιας δεν θα παραστεί στην παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821 που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην 5η Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη.

ΥΠΕΞ: Η κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ

Τις επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ στηλιτεύει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. «Η ελληνική Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή. Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια.

Είναι απολύτως αναγκαίο να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Δείτε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τη Μέση Ανατολή