Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Λήξη του συναγερμού
Shutterstock
Shutterstock

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Λήξη του συναγερμού

Τον συναγερμό που κήρυξαν εξαιτίας της ιρανικής επίθεσης με drones και πυραύλους τερμάτισαν οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (14/04). Ο συναγερμός κηρύχθηκε εξαιτίας των δεκάδων drones που απογειώθηκαν λίγο μετά τις 23:00 το Σάββατο, από βάσεις του Ιράν με σκοπό να πλήξουν στόχους στο Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, είχε δηλώσει πως η απάντηση θα είναι «ευθεία και άμεση».

Την ίδια στιγμή σε συναγερμό βρίσκεται το Ιράν, αναμένοντας τα αντίποινα του Ισραήλ.

«Πολίτες του Ισραήλ, τα τελευταία χρόνια, και ακόμη περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας άμεσης επίθεσης από το Ιράν», ανέφερε ο Νετανιάχου σε δήλωση με βίντεο.

«Τα αμυντικά μας συστήματα έχουν αναπτυχθεί και είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, οι IDF είναι ισχυρές».

«Εκτιμούμε τις ΗΠΑ που στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ, καθώς και την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και πολλών άλλων χωρών. Καθιέρωσα μια ξεκάθαρη αρχή - όποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε κι εμείς. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από κάθε απειλή και θα το κάνουμε με ηρεμία και αποφασιστικότητα», συμπλήρωσε ο ισραηλινός πρόεδρος.

Η λήξη του συναγερμού σημαίνει πως πλέον οι κάτοικοι δεν είναι απαραίτητο να παραμείνουν εντός ή πλησίον καταφυγίων.

Κατά ισραηλινές πηγές, ως τώρα έχουν αναφερθεί μόνο ήσσονες υλικές ζημιές σε στρατιωτική βάση και ο τραυματισμός ενός επτάχρονου κοριτσιού από θραύσματα, στο νότιο Ισραήλ.