Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι και θα απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο στην επίθεση του Ιράν
Shutterstock
Shutterstock

Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι και θα απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο στην επίθεση του Ιράν

«Έτοιμο το Ισραήλ για μια άμεση επίθεση από το Ιράν», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου, ενώ τόνισε ότι θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, την ώρα που το Ιράν εκτόξευσε drones προς το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, ο χρόνος πτήσης των μη επανδρωμένων αεροσκοφών μπορεί να διαρκέσει ώρες.

«Πολίτες του Ισραήλ, τα τελευταία χρόνια, και ακόμη περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας άμεσης επίθεσης από το Ιράν», αναφέρει σε δήλωση με βίντεο.

«Τα αμυντικά μας συστήματα έχουν αναπτυχθεί και είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, οι IDF είναι ισχυρές».

«Εκτιμούμε τις ΗΠΑ που στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ, καθώς και την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και πολλών άλλων χωρών. Καθιέρωσα μια ξεκάθαρη αρχή – όποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε κι εμείς. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από κάθε απειλή και θα το κάνουμε με ηρεμία και αποφασιστικότητα».

«Γνωρίζω ότι και εσείς, οι πολίτες του Ισραήλ, διατηρείτε την ψυχραιμία σας. Σας προτρέπω να ακούσετε τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου».

«Μαζί στεκόμαστε και με τη βοήθεια του Θεού, μαζί θα νικήσουμε όλους τους εχθρούς μας», λέει ο Νετανιάχου.

Μπάιντεν: Έκτακτη συνάντηση με στελέχη εθνικής ασφάλειας και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου

Με στελέχη της εθνικής ασφάλειας και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα συναντηθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν  στον Λευκό Οίκο το Σάββατο (13/04), για να συζητήσουν τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, καθώς το Ισραήλ ανέφερε ότι το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Το Ιράν έχει εξαπολύσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ, η αντιαεροπορική άμυνα του οποίου θα τα αντιμετωπίσει. Οι σειρήνες θα ηχήσουν στις απειλούμενες περιοχές. Θα χρειασθούν ώρες μέχρι να φθάσουν στο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Σάλιβαν: Ακλόνητη η δέσμευση των ΗΠΑ στην ασφάλεια του Ισραήλ

Την ακλόνητη δέσμευση των ΗΠΑ στην ασφάλεια του Ισραήλ επαναδιατύπωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν, ιδίως μετά την κατάληψη φορτηγού πλοίου από το Ιράν.

«Σήμερα το πρωί συνομίλησα με τον ισραηλινό ομόλογό μου για τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή. Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος αυτού, επανέλαβα την ακλόνητη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην ασφάλεια του Ισραήλ», δήλωσε ο Σάλιβαν μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.