Έτοιμος ο Νετανιάχου για τα αντίποινα: Συναγερμός στο Ιράν
Shutterstock
Shutterstock

Έτοιμος ο Νετανιάχου για τα αντίποινα: Συναγερμός στο Ιράν

Σε συναγερμό βρίσκεται το Ιράν, αναμένοντας τα αντίποινα του Ισραήλ, καθώς νωρίτερα το εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες drones που απογειώθηκαν λίγο μετά τις 23:00 από βάσεις του, με σκοπό να πλήξουν στόχους στο Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου, δηλώνει πως η απάντηση θα είναι «ευθεία και άμεση».

«Έτοιμο το Ισραήλ για μια άμεση επίθεση από το Ιράν», ενώ τόνισε ότι θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, την ώρα που το Ιράν εκτόξευσε drones προς το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, ο χρόνος πτήσης των μη επανδρωμένων αεροσκοφών μπορεί να διαρκέσει ώρες.

«Πολίτες του Ισραήλ, τα τελευταία χρόνια, και ακόμη περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας άμεσης επίθεσης από το Ιράν», αναφέρει σε δήλωση με βίντεο.

«Τα αμυντικά μας συστήματα έχουν αναπτυχθεί και είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, οι IDF είναι ισχυρές».

«Εκτιμούμε τις ΗΠΑ που στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ, καθώς και την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και πολλών άλλων χωρών. Καθιέρωσα μια ξεκάθαρη αρχή - όποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε κι εμείς. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από κάθε απειλή και θα το κάνουμε με ηρεμία και αποφασιστικότητα».

«Γνωρίζω ότι και εσείς, οι πολίτες του Ισραήλ, διατηρείτε την ψυχραιμία σας. Σας προτρέπω να ακούσετε τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου».

«Μαζί στεκόμαστε και με τη βοήθεια του Θεού, μαζί θα νικήσουμε όλους τους εχθρούς μας», λέει ο Νετανιάχου.

Διαβάστε Περισσότερα