Ισραήλ: Κύμα ρουκετών εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ

Ισραήλ: Κύμα ρουκετών εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ

Δεύτερο κύμα ρουκετών εξαπόλυσε η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ εναντίον ισραηλινών θέσεων στα κατεχόμενα του Γκολάν, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές ώρες, με το πρώτο να εξαπολύεται ενώ βρισκόταν παράλληλα σε εξέλιξη άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ με drones και πυραύλους.

Στην ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ, διευκρίνισε πως εκτόξευσε «δεκάδες ρουκέτες τύπου Κατιούσα» εναντίον τριών ισραηλινών θέσεων στα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν.

Νωρίτερα, οι «Φρουροί της Επανάστασης», επίλεκτο σώμα του στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ανακοίνωσαν πως εξαπέλυσαν το βράδυ του Σαββάτου (13/03) προς Κυριακή «εκτενή επίθεση, με drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ», όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Η μαζική επίθεση από το Ιράν και των συμμάχων του κατά του Ισραήλ με πάνω από 200 drones και πυραύλους αλλάζει το τοπίο και τα δεδομένα στην αντιπαράθεση Ιράν - Ισραήλ, καθώς είναι η πρώτη φορά που υπάρχει απευθείας χτύπημα από την Τεχεράνη.

«Έτοιμο το Ισραήλ για μια άμεση επίθεση από το Ιράν», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου, ενώ τόνισε ότι θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο.