Του Βασίλη Βησσάριου
Πλήρη δικαίωση του εκ Ρωσίας ορμώμενου επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη, αποτελεί η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε επ'' αόριστον αναβολή του πρωταθλήματος, μετά τα όσα έγιναν στην Τούμπα και την εισβολή του, φέροντα όπλο, προέδρου του ΠΑΟΚ στο γήπεδο.
«Πρωτάθλημα. Ή εμείς ή κανείς», δήλωνε το Δεκέμβριο του 2017 ο υιός Σαββίδη, ο οποίος και σήμερα παρενέβη τονίζοντας πως δεν επιθυμεί τέτοιο τρόπαιο, καλώντας όλους τους υπόλοιπους να το «βάλουν εκεί που ξέρουν».
Μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΚ ο Γιώργος Σαββίδης είχε προειδοποιήσει από τα τέλη του προηγούμενου έτους για τις εξελίξεις και όχι μόνο μια φορά και όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κάνει το χατίρι στον επιχειρηματία, ο οποίος επισήμως σε συνέντευξή του έχει δηλώσει πως μόνον αυτόν θέλει για πρωθυπουργό.
Είναι ο ίδιος άλλωστε επιχειρηματίας για τον οποίο ο πρωθυπουργός έχει πάρει θέση από το βήμα της Βουλής, ενώ ο κυβερνητικός του εταίρος, Πάνος Καμμένος τον έχει συνοδεύσει μέχρι και στο κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας που απέκτησε όταν ανακοινώθηκε και επισήμως η συμμετοχή του σε αυτό.
Και μπορεί μεν να εμφανίζεται ως δυσαρεστημένος από τη συνολική συμπεριφορά του και να λαμβάνει υπόψη τις αναφορές του Αμερικανού πρέσβη σχετικά με την εμπλοκή του επιχειρηματία σε διάφορες επενδύσεις, εν τούτοις με την απόφαση που ελήφθη χθες μετά τη σύσκεψη που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, δείχνει να κάνει πράξη αυτά που έλεγε ο υιός Σαββίδης.
«Δεν κάνουμε πίσω», δήλωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου προσθέτοντας ότι «τα πάντα είναι στο τραπέζι τις επόμενες ώρες θα αναλάβει και ο καθένας τις ευθύνες του. Περιμένουμε τις προτάσεις και των άλλων φορέων. Πάμε σε μια επ'' αόριστον διακοπή και βλέπουμε».
«Θα συζητήσουμε ένα νέο πλαίσιο ασφαλείας. Οι ποινές θα είναι αυστηρές για όλους», σημείωσε ξεχνώντας πιθανότατα ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κυβερνά τρία και πλέον χρόνια έχοντας κατ'' επανάληψη εξαγγείλει μέτρα για την πάταξη ανάλογων φαινομένων στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στον αθλητισμό.
Το ζήτημα που προκύπτει είναι από που ορμώμενα τα στελέχη του Δ.Σ. δήλωναν μήνες πριν τα περί «ή εμείς ή κανείς» και πως αυτό σήμερα γίνεται πράξη με απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού.
Και πως γίνεται να διαλύεται ένα πρωτάθλημα διότι ένας επιχειρηματίας αισθάνεται και λειτουργεί ως ολιγάρχης ορμώμενος από το γεγονός ότι μια ολόκληρη κυβέρνηση τον έχει στηρίξει πολλαπλά και σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις.
Φωτογραφία: Ιntime