field_kentriki_fotografia
Υποκλοπές
Δίχως τέλος ο τραγέλαφος ΣΥΡΙΖΑ

Νέα πολιτικά βάθη γνωρίζει η υπόθεση των υποκλοπών με την προσπάθεια ανεύρεσης επικοινωνιακών αντίβαρων να εξελίσσεται σε έναν τραγέλαφο για την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο τρίτος γύρος όμως … αυτής της προσπάθειας εξακολουθεί να καταγράφει περίσσευμα σε εικασίες και φήμες και αντίστοιχα το υστέρημα σε αποδείξεις και στοιχεία.

Σε μια, μάλλον αλλοπρόσαλλη ρελάνς, από την Κουμουνδούρου συμπληρώνουν το σαθρό αφήγημα, με την επαναφορά στη δημοσιότητα της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι. Επιστρατεύουν δε, την ακατανόητη σύνδεση της με τον σημερινό Πρωθυπουργό και τη δράση του κακόβουλου λογισμικού, το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας, παραδέχθηκε ότι το Pegasus «δρούσε» στη χώρα επί των ημερών του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη «βιτρίνα» των … «αποκαλύψεων» μπαίνουν ακόμη και ονόματα όπως του Γιώργου Κύρτσου, που τον εμφανίζουν ως παρακολουθούμενο από την ΕΥΠ και το Predator.  Από την έρευνα όμως παραλείφθηκαν οι ίδιες οι δημόσιες τοποθετήσεις του ευρωβουλευτή, αναφορικά με τα αρνητικά αποτελέσματα του ελέγχου στο τηλέφωνό του. Το σενάριο βέβαια συνεχίζει να καταρρίπτει κάθε έννοια νοσηρότητας, παρουσιάζοντας ως «εγκέφαλο», τον πρωθυπουργό, ο οποίος χωρίς κανένα πειστήριο, χρεώνεται την παρακολούθηση, των πιο στενών συνεργατών του, κορυφαίων υπουργών, με τους οποίους συνδέεται και προσωπικά, δήθεν για να ελέγχει τη στάση τους. Στο ίδιο σαθρό υπόβαθρο εντάσσονται ακόμη και κεκαλυμμένες αναφορές περί σύνδεσης των υποκλοπών με τους εξοπλισμούς.  

 Όλα τα παραπάνω αποτελούν τις νέες ψηφίδες στο μωσαϊκό του ολοκληρωτικού πολέμου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτός ο χαρακτηρισμός όπως λένε στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού εδράζεται στο γεγονός ότι αυτή η τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει κανένα χαρακτηριστικό πολιτικής αντιπαράθεσης. Τα σημάδια βέβαια έχουν γίνει ορατά προ πολλού και οι πρωταγωνιστές προερχόμενοι από την ίδια «μήτρα» πολιτικής σκέψης. Στην περίοδο της πανδημίας, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ξιφουλκούσε με την ακραία ρητορική περί «δολοφόνων», ενώ ο αρχηγός του μερικούς μήνες νωρίτερα, έλεγε ότι «θα πεθαίνει κόσμος στα πάρκινγκ των νοσοκομείων, όπως στο Μπέργκαμο».

Η κλιμάκωση αυτής της ανήθικης τακτικής βρήκε εφαρμογή στα ειδεχθή φαινόμενα με την κακοποίηση ή άλλες εγκληματικές πράξεις σε βάρος ανηλίκων. Στελέχη ακόμη και αιρετοί υπέθαλψαν πολιτικά τα εμετικά hashtag, όπως το «nd_paiderastes», και τις άθλιες συνδέσεις με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.  Με ανάλογο τρόπο εγκολπώθηκαν στο καμουφλαρισμένο αφήγημα της ανοχής ψέματα και συκοφαντίες που διαχέονταν στη δημόσια σφαίρα για να κηλιδωθεί ο πρωθυπουργός και η οικογένεια του. Σταδιακά ενσωματώθηκε και εντέλει υιοθετήθηκε πλήρως, ως πολιτικός λόγος από τον ΣΥΡΙΖΑ, στοιχειοθετώντας την κυβερνητική κατηγορία περί «τραμπισμό αλά γκρέκα».