Διαμάχη Σταθάκη - Νέας Δημοκρατίας για τα αδήλωτα

Διαμάχη Σταθάκη - Νέας Δημοκρατίας για τα αδήλωτα

Μια ακόμη φορά «ξέχασε» ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης να μιλήσει για το αδήλωτο 1.800.000 ευρώ, ωστόσο αρκέστηκε να κατηγορήσει την Νέα Δημοκρατία για «επίθεση λάσπης»! Μολονότι, πάντως, δεν είπε στη Βουλή κουβέντα για τις καταθέσεις του (που δεν υπάρχουν στο πόθεν έσχες του για την οικονομική χρήση του 2011) απάντησε για τα 37 αδήλωτα επίσης ακίνητα. «Έχω τέσσερα ακίνητα, τρία από κληρονομιά, δηλαδή ένα διαμέρισμα, ένα μαγαζί και ένα εξοχικό. Έχω επίσης ένα διαμέρισμα στην Αθηνά, το οποίο είναι μισό - μισό με την σύζυγό μου», αποκάλυψε. Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα ακίνητα (βρίσκονται στην ορεινή Κορινθία και Αρκαδία) υποστήριξε ότι είναι αγροτεμάχια, τα οποία είναι της γυναίκας του, με το μερίδιο της να μην ξεπερνά το 3%. Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι επειδή από το 2004 η σύζυγός του βρίσκεται σε διαμάχη γι' αυτά, δεν ήξερε αν έπρεπε να τα δηλώσει! Προσέθεσε ότι ο ΕΝΦΙΑ για αυτά είναι ένα πολύ μικρός, και διάβασε τα πόσα που έπρεπε να αποδώσει στο ελληνικό κράτος. Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν όλα κάτω από ένα ευρώ.

«Δεν θα προσπαθούσα να αποκαταστήσω την αλήθεια αν δεν οικειοποιείτο το ψέμα η Νέα Δημοκρατία για να το πολιτικοποιήσει», υπογράμμισε και επιτέθηκε στους δημοσιογράφους, διότι δεν διασταυρώνουν τα στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση, ομολόγησε ότι προέρχεται από μια ευκατάστατη οικογένεια, η οποία δραστηριοποιείται εδώ και 80 χρόνια στην Ναυτιλία, ενώ δεν δίστασε να υπενθυμίσει ότι ο «επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει κάνει διαδοχικές δηλώσεις για την οικογένεια μου και εμένα». Ο Γιώργος Σταθάκης κατέληξε λέγοντας ότι από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση «οι πάντες έψαξαν τα πάντα, αλλά δεν βρήκαν ούτε ψεγάδι»!

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης υπογράμμισε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Γιώργος Βαρεμένος ανέδειξε το ζήτημα, και όχι η ΝΔ. Ζήτησε σοβαρότητα και υπευθυνότητα και υπενθύμισε ότι προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε ένα παιχνίδι «με ένα ανυπόστατο ζήτημα, δηλαδή τον κ. Παπασταύρου«. «Διασύρατε την ΝΔ επικαλούμενοι το άλλοθι τις Αριστεράς. Θα ζητήσετε συγγνώμη; Βλέπετε πόσο ανώτεροι είμαστε», κατέληξε

Α.Δ.