"Δεν υπάρχει περίπτωση πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία χαμηλών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων" δηλώνει σε συνέντευξή του ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας

"Δεν υπάρχει περίπτωση πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία χαμηλών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων" δηλώνει σε συνέντευξή του ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, σε συνέντευξή του στον Real FM, ερωτηθείς για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας, είπε ότι «δεν γίνεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα η οποία έχει πληρώσει περισσότερο από όλους την κρίση, να συνεχίσει να την πληρώνει».

 «Ολάντ και Μοσκοβισί ήταν σαφείς στις δηλώσεις τους, λέγοντας ότι η χώρα και η κοινωνία δεν μπορεί να πληρώσει άλλο αυτή την οικονομική κρίση - και μάλιστα τα στρώματα τα οποία έχουν πληγεί περισσότερο» είπε ο κ. Ρήγας, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και μάλιστα για εισοδήματα τα οποία είναι χαμηλά, ή για μεσαία στρώματα τα οποία έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Τώρα, αν η πρώτη κατοικία είναι των 700.000, των 800.000 ευρώ και υπάρχουν εισοδήματα που μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αυτό είναι άλλο θέμα».

 Αναφορικά με το ασφαλιστικό σύστημα, ο κ. Ρήγας είπε ότι κατ' αρχήν, σε όλες τις σχετικές μελέτες «διατυπώνεται ότι το Ασφαλιστικό μέχρι το 2018 θα ήταν υπό κατάρρευση. Αυτό δεν είναι προϊόν της δικής μας πολιτικής, του 8μηνου που είμαστε κυβέρνηση - είναι προϊόν παθογένειας των προηγούμενων ετών και από ένα PSI που έχουμε στο κεφάλι, πάρει που τελείωσε τα αποθεματικά των ταμείων και άλλα πολλά».

 Επισήμανε ότι ένα ασφαλιστικό σύστημα, δεν λύνεται με μακροπρόθεσμη λογική εάν και εφόσον δεν υπάρξει μείωση της ανεργίας, δεν υπάρξει απασχόληση και ανάπτυξη και πρόσθεσε πως «με βάση αυτά τα δεδομένα, υπάρχει η ανάγκη να υπάρχει βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια».

Ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει ακόμα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης και κόμματος: «Οι λύσεις πρέπει να έχουν και βιωσιμότητα και αποτέλεσμα, και να μην δημιουργούν μεγαλύτερα υφεσιακά προβλήματα» είπε ο κ. Ρήγας.

Σε ότι αφορά το ζήτημα με το άρθρο του κ. Φίλη, που - όπως είπε ο κ. Ρήγας - είχε γραφτεί πριν χρόνια, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι καταρχήν στην συλλογική μνήμη των Ελλήνων έχει εγγραφεί ως γενοκτονία, άρα αυτό δεν αμφισβητείται, ενώ και η Βουλή των Ελλήνων ομόφωνα το έχει αναγνωρίσει ως γενοκτονία, «ανεξάρτητα από τις προσωπικές απόψεις που μπορεί να έχει ο καθένας και μάλιστα τις δικαιούται να τις έχει θα έλεγα εγώ, σε μια περίοδο όπου δεν ήταν υπουργοί, ως προς το ιστορικό μέρος και ως προς την ιστορικότητα. Άρα αυτό δεν χρειάζεται να το ποινικοποιούμε, ή να του δίνουμε τέτοιες διαστάσεις» πρόσθεσε.

 Ο κ. Ρήγας κατέληξε λέγοντας πως «είναι λάθος αυτό που κάνει η ΝΔ, η οποία το σιγοντάρει, γιατί ένας διαγωνισμός των υποψήφιων προέδρων του, για το ποιος θα επηρεάσει καλυτέρα το ακροατήριο της ΝΔ, βλέπουμε να εξελίσσεται σε μια πατριδοκαπηλία. Και ως εκπαιδευτικός μάλιστα δεν θα ήθελα αυτό να γίνεται. Δεν μιλάω σαν πολιτικός μόνο - και λέω ότι αυτό δεν βοηθάει ούτε την ιστορικότητά μας, ούτε το πώς διαπαιδαγωγούμε τους Έλληνες πολίτες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ