Δ. Κουτσούμπας: Να ενισχυθεί το σύστημα Υγείας πριν η πανδημία πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις

Δ. Κουτσούμπας: Να ενισχυθεί το σύστημα Υγείας πριν η πανδημία πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις

Ο φόβος και η ανησυχία του ελληνικού λαού μπροστά στο ενδεχόμενο η πανδημία να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις δεν ενισχύεται μόνο από τα αυξημένα νούμερα των κρουσμάτων, ενισχύεται κυρίως από το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έκανε ουσιαστικά τίποτα για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας, καθώς και από την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, των εκπαιδευτικών και των παιδιών στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, υποστήριξε στην ομιλία του στη Βουλή ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Είπε ότι η κυβέρνηση στην προσπάθειά της «να πετάξει από πάνω της την ευθύνη για την αύξηση των κρουσμάτων» τα «ρίχνει πάλι στην ατομική ευθύνη», ενώ υπογράμμισε ότι η ατομική ευθύνη δεν εμπεδώνεται όσο η κυβέρνηση αρνείται να πάρει μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας του λαού συνολικά.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε ελέγξει πλήρως την κατάσταση αν διέθετε εξοπλισμό και προσωπικό, αν από την αρχή εφάρμοζε σχέδιο που να απαιτεί πιστοποιητικό πριν την είσοδο στη χώρα. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τον χρόνο στον οποίο συνέβαλε ο λαός τηρώντας τα μέτρα, προκειμένου να θωρακίσει συνολικά το δημόσιο σύστημα Υγείας στο ύψος των αναγκών.

«Σήμερα και πριν η πανδημία πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις είναι ανάγκη να παρθούν μέτρα αποφασιστικής στήριξης του συστήματος Υγείας» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

«Ιδιαίτερα τώρα, μπροστά στον επερχόμενο χειμώνα θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη καθολικού εμβολιασμού του πληθυσμού άνω της ηλικίας των 6 μηνών με το αντιγριππικό εμβόλιο και βέβαια με ευθύνη του κράτους να γίνουν καθολικά και επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό στον πληθυσμό» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Σημείωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να εξασφαλίσει το άνοιγμα και των σχολείων με καλύτερους δυνατούς όρους για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Τέλος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε,  ότι «είναι απολύτως ρεαλιστικό και αναγκαίο να υλοποιηθεί και το αίτημα για 15 μαθητές ανά τάξη».