Β. Λεβέντης: Ο Τσίπρας θέλει οικουμενική, οι παρατρεχάμενοι δεν τον αφήνουν

Β. Λεβέντης: Ο Τσίπρας θέλει οικουμενική, οι παρατρεχάμενοι δεν τον αφήνουν

«Αισθάνεται ανασφαλής ο Καμμένος εκεί που βρίσκεται» σχολίασε ο Βασίλης Λεβέντης αναφερόμενος στη συμμετοχή του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη συγκυβέρνηση και πρόσθεσε ότι «όσο μένει με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα εξαφανιστεί από την πολιτική».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ANT1, σημείωσε ότι «το φάουλ με το σύμφωνο και τον στρατό, δεν το έκανε τυχαία ο Καμμένος» και προέβλεψε ότι «θα κάνει και τρίτο».

Διευκρινίζοντας τις χθεσινές του δηλώσεις, στις οποίες αναφέρθηκε στο ρόλο του Κώστα Καραμανλή, είπε ότι έγινε παρανόηση. «Εγώ δεν είπα ότι ο Καραμανλής κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο. Η αγωνία κάνει τον Καραμανλή να αισθάνεται ότι πρέπει να γίνει οικουμενική κυβέρνηση», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι, δεν έχει μιλήσει με τον πρώην πρωθυπουργό.

Επανέλαβε τα περί οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, όμως θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης.

«Ο Τσίπρας θέλει οικουμενική, αλλά δεν τον αφήνουν οι παρατρεχάμενοι» είπε και προέβαλε ως επιχείρημα τη σύσκεψη των αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει από τις δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, από τις οποίες πλέκονται σενάρια για συνεργασία της Ένωσης Κεντρώων με την κυβέρνηση, ο Β. Λεβέντης επιβεβαίωσε ότι έχει βρεθεί με τον Α. Φλαμπουράρη, τον οποίο «θεωρεί σώφρων» και τόνισε ότι «σε εμένα δηλώνει ότι οικουμενική δεν γίνεται, ότι πρέπει να μείνει ο Τσίπρας. Όσες συναντήσεις έχουμε κάνει με τον Φλαμπουράρη, ποτέ δεν μου είπε να συνεργαστούμε, να δώσω ψήφο στην κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε, επίσης ότι δεν θα ψηφίσει το Ασφαλιστικό.

Επανερχόμενος στο ζήτημα της κυβέρνησης συνεργασίας, απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε αυτή Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, γιατί «έχουν μεγάλη έχθρα με τον ΣΥΡΙΖΑ». Είπε μάλιστα ότι, «ένας βουλευτής του Ποταμιού με βρήκε και μου είπε να ρίξουμε την κυβέρνηση».

Σχετικά με το νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, επανέλαβε τη στήριξή του στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον οποίο επίσης χαρακτήρισε «σώφρων άνθρωπο, που θα βοηθήσει στην οικουμενική».

«Ο Μητσοτάκης έχει κοντά του ακροδεξιά στοιχεία» είπε για τον έτερο υποψήφιο για την αρχηγία της ΝΔ.

«Θα είναι μια υπέρβαση του πολιτικού συστήματος και σε 2-3 χρόνια θα βγει η χώρα από τα μνημόνια» είπε σχετικά με την κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ ερωτηθείς αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην περίπτωση που πέφτει η κυβέρνηση, απάντησε ότι:

«Πριν φτάσουμε στον εκβιασμό του 'ψήφισε ή πέφτουμε', θα μιλήσω με τον νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας» είπε αναφορικά με τα μελλοντικά του σχέδια, ενώ επεσήμανε ότι ο κίνδυνος του grexit δεν έχει φύγει, αλλά «θα εμφανίζεται κάθε φορά που δεν θα ψηφίζουμε κάτι».