Β. Λεβέντης: Ο Φλαμπουράρης δεν απορρίπτει την ιδέα της οικουμενικής

Β. Λεβέντης: Ο Φλαμπουράρης δεν απορρίπτει την ιδέα της οικουμενικής

Δεν θεωρεί ο Αλέκος Φλαμπουράρης λανθασμένη την άποψη του Βασίλη Λεβέντη περί ανάγκης σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στο MEGA, επικαλούμενος προσωπικές συνομιλίες με τον υπουργό Επικρατείας και προσθέτοντας την εκτίμηση ότι και ο Αλέξης Τσίπρας τάσσεται υπέρ της λύσης αυτής για τη χώρα.

"Ο Τσίπρας θέλει την οικουμενική, όπως και ο Φλαμπουράρης όταν μιλάω μαζί του, όταν μιλάω για οικουμενική δεν μου λέει λάθος. Ακούει. Αυτή τη στιγμή είναι με αυτή την κυβέρνηση και αφού είναι μέλος της κυβέρνησης υποτίθεται ότι στηρίζει την άποψη να μείνει ο Τσίπρας ως έχει, ή έστω ενισχυόμενος κατάτι. Αυτή την άποψη στηρίζει επίσημα ο Φλαμπουράρης. Όταν όμως του λες ότι θέλουμε πολιτική σταθερότητα, ότι θέλουμε προς τα έξω η εικόνα της χώρας να εμπλουτιστεί και να ενισχυθεί και τα λοιπά δεν σου λέει όχι είναι στραβό αυτό. Απλά λέει ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν ήταν καλή, η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν ήταν καλή γιατί βάλανε Πάγκαλο, Άδωνι, Βορίδη, δεν ήταν τεχνοκρατών αυτή, είχε έναν τεχνοκράτη επικεφαλής αλλά οι άλλοι ήταν πολιτικάντηδες", σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το megatv.com, ο κ. Λεβέντης διευκρίνισε μάλιστα ότι η λύση που επιθυμεί αφορά σε κυβέρνηση τεχνοκράτων "γι'' αυτό οι θερμοκέφαλοι του ΣΥΡΙΖΑ στρέφονται εναντίον μου γιατί σου λέει αυτός πάει να μας αφαιρέσει τις καρέκλες, δεν κοιτάνε τη χώρα, κοιτάνε την καρέκλα" ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει ο κ. Τσίπρας "ως βαρίδια να τους παραμερίσει, αν δεν το κάνει θα τον πάρουν μαζί του στον πάτο της θάλασσας".

Ειδικότερα ερωτηθείς για τους ανθρώπους από τον ΣΥΡΙΖΑ που τάσσονται υπέρ του να μην γίνει ο Λεβέντης ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε ότι αυτό αρχίζει "από τους θερμοκέφαλους", την "πέμπτη φάλαγγα" κάθε κόμματος που "δεν μπορεί να καταλάβει το πνεύμα των πρωτοκλασάτων".

Σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό την χαρακτήρισε "αδιανόητη" σημειώνοντας πως μέχρι τώρα "λέγανε θα θυσιάσουμε μόνο τις επικουρικές, τώρα επειδή είδαν ότι ο κόσμος μπορεί να μην ψηφίσει, καμιά δεκαριά βουλευτές είναι πάλι, έντεκα, το γυρίζουν και λένε θα βρούμε άλλα ισοδύναμα, δεν θα πειράξουμε καθόλου τις συντάξεις".

"Το θεωρώ τρέλα γιατί έχουν υπογράψει ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Αυτό σημαίνει ότι ο,τι αντοχές έχει το ΤΕΒΕ αυτές θα πληρώνει. Δεν θα μπορεί το κράτος να βάζει πλάτες όπως έβαζε μέχρι τώρα. Άρα εδώ απατεωνίζουν σε βάρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ;", αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το πολιτικό φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λεβέντης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κάνει τίποτα, "ούτε έχω ζητήσει από κανέναν τίποτα", διασαφηνίζοντας μάλιστα ότι δεν έχει ζητήσει να μπει σε κυβέρνηση αλλά "να φτιάξουν μια κυβέρνηση καλύτερη ζητάω, πιο σοβαρή".

Μιλώντας για την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας υποστήριξε ότι "κατά την Ευρώπη η σταθερότητα είναι πολιτική, δηλαδή να μην γράφει η εφημερίδα ότι αυτό το νομοσχέδιο "μπορεί να μην το ψηφίσουν μερικοί". Τα ακούνε αυτοί έξω και σου λένε που δίνουμε λεφτά;".

"Ο Τσίπρας ενώ πέντε χρόνια έλεγε έχει άλλες λύσεις, βγήκε έξω και είδε τι θα πει Ευρώπη. Συνομίλησε με τους δανειστές και είδε ότι όλα αυτά που έλεγε πέντε χρόνια μπορεί να ήταν καλά αλλά ήταν στον αέρα, δεν εβασίζοντο πουθενά. Έχει αληθινή εικόνα της Ευρώπης, ο κάθε Κρατερός, με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό του δεν έχει την εικόνα αυτή. Η Αριστερά ήταν πάντα υπέρ κυβερνήσεων συνασπισμού", πρόσθεσε.

Αναφορικά με τη ΝΔ και την σχέση Καραμανλή - Καμμένου, ο κ. Λεβέντης είπε πως "τα στοιχεία μιλούν μόνα τους" καθώς "ο Καραμανλής τηλεφωνιέται με τον Τσίπρα, άρα ενδιαφέρεται για τη χώρα, μπορεί να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του ως πρώην πρωθυπουργός και το μόνο που μπορεί να γίνει είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ενδιαφέρεται για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και στο ευρώ".

"Αφού τον Ιούνιο ενδιαφερόταν για το ευρώ, δεν μπορεί τώρα να μην ενδιαφέρεται. Η ΝΔ έχει ακολουθήσει ένα στραβό δρόμο τώρα και λέει δεν ενδιαφερόμαστε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν οι συνθήκες για τη χώρα επιβάλλουν αυτή τη συνεργασία, τι θα υπερισχύσει; Η φωνή ενός νηφάλιου Καραμανλή που έχει και την ευθύνη της παραμονής στην ιστορικότητα και στις ρίζες του κόμματος ή η φωνή των ακραίων που λένε εμείς δεν πάμε; Εκείνο που γνωρίζω για τον Καμμένο είναι ότι με τη σημερινή ΝΔ έχει μεγάλη εχθρότητα και ο μόνος τρόπος επιστροφής του στο σπίτι της δεξιάς είναι ο Καραμανλής", ανέφερε.