Απ. Τζιτζικώστας: Ο κ. Μεϊμαράκης δεν έκανε καλά την δουλειά του

Απ. Τζιτζικώστας: Ο κ. Μεϊμαράκης δεν έκανε καλά την δουλειά του

Συνέντευξη εφ''όλης της ύλης έδωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Star λίγες μέρες πριν την αναμέτρηση για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το star.gr ο κ. Τζιτζικώστας ξεκαθάρισε πως οι σχέσεις του με τους πρώην πρωθυπουργούς της Νέας Δημοκρατίας είναι «μια χαρά» κάνοντας ειδική αναφορά στον Αντώνη Σαμαρά, την παραίτηση του οποίου είχε ζητήσει στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα ο κ.Τζιτζικώστας δήλωσε πως «η χώρα είχε βρεθεί σε ένα σημείο, όπου ή θα εκλεγόταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα αποφεύγαμε αυτό που ζούμε σήμερα ή θα πηγαίναμε σε μία διαδικασία εκλογής Προέδρου, που δεν θα πρόεκυπτε και προφανώς θα φτάναμε σε εκλογές. Αυτό που πρότεινα τότε ήταν ότι ίσως θα ήταν πιο σωστό εάν ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ένα βήμα πίσω. Εγώ τότε είχα πει ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα έπρεπε να προχωρήσει σε κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, προκειμένου να αναδειχθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφύγει η χώρα τα χειρότερα».

Ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανένα που να τον στηρίζει, τονίζοντας ότι στόχος του είναι να σπάσει «τις συνεννοήσεις, που γίνονται σε κλειστά γραφεία».

Τόνισε πως ότι στην Βουλή θα απαντά ο... αντιπρόεδρος του κόμματος, αφού ο ίδιος δεν θα μπορεί να παρίσταται ως εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός.

Ο κ.Τζιτζικώστας,  κατήγγειλε ότι δέχεται «αλλεπάλληλα χτυπήματα», γιατί όπως ισχυρίστηκε ενοχλεί. «Με χτυπά το σύστημα των... βολεμένων της ΝΔ» δήλωσε με νόημα. «Τους ενοχλεί που η βάση και τα στελέχη της ΝΔ, ολοένα και περισσότερο αγκαλιάζουν την υποψηφιότητα, που θα φέρει την αλλαγή στην παράταξη» πρόσθεσε.

Μιλώντας για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε «αποτυχημένη», την προεκλογική του εκστρατεία στις τελευταίες εκλογές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ.Μεϊμαράκης δεν έκανε καλά την δουλειά του. «Ήταν λάθος, που μίλησε για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο κ.Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας ξεκαθάρισε πως είναι «μύθος ότι με διόρισε περιφερειάρχη ο Σαμαράς», σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του γραμματέα της ΝΔ, Α. Παπαμιμίκου.

Τέλος, δήλωσε πως δεν είναι ανοιχτός με τον Αλ. Τσίπρα