Το άνοιγμα Τσακαλώτου σε Αχτσιόγλου, το μήνυμα Κασσελάκη και πυρ ομαδόν κατά Πολάκη
Υπό διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ

Το άνοιγμα Τσακαλώτου σε Αχτσιόγλου, το μήνυμα Κασσελάκη και πυρ ομαδόν κατά Πολάκη

Τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει μια εικόνα αποσύνθεσης κι ενώ πληθαίνουν οι εσωκομματικές φωνές για τον ρόλο του Π. Πολάκη, ο Στ. Κασσελάκης έστειλε αυστηρό μήνυμα λέγοντας ότι δεν θα αφήσει κανένα να τελειώσει το κόμμα. Την ίδια ώρα, ο Ευκ. Τσακαλώτος εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο διαμόρφωσης μιας κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ανάμεσα στην «Ομπρέλα» και την ομάδα «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου

Ειδικότερα, μιλώντας στο περιθώριο της παρουσίασης του βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη «Το φαινόμενο Κασσελάκη: Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έστειλε μήνυμα στην εσωκομματική αντιπολίτευση, τονίζοντας: «Δεν αισθάνομαι ότι ήμουν ο εαυτός μου, αλλά δεν θα αφήσω κανέναν να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Το άνοιγμα Τσακαλώτου στην Αχτσιόγλου και την «Ομάδα 6+6»

Λίγο νωρίτερα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας της «Ομπρέλας» με την «Ομάδα 6+6» της Έφης Αχτσιόγλου υπό τη μορφή μιας ενιαίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ειδικότερα, ο κ.Τσακαλώτος τόνισε ότι «υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε εξελίξεις».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει πολύς κόσμος που τον απασχολεί τι γίνεται στην Αριστερά. Άνθρωποι που έχουν αγωνία για τη ριζοσπαστική ενωτική αριστερά, άνθρωποι που θέλουν να συζητήσουν, που θέλουν να πούνε την άποψή τους, που θέλουν να ακούσουν».

Σχετικά με τη δημιουργία νέου φορέα ο Ευκ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι υπάρχουν όλες οι προοπτικές για ένα νέο σχήμα, μεγαλύτερο από φορέα, λιγότερο από κόμμα, που θα θέσει διάφορα πράγματα».

Όσον αφορά τα ψηφοδέλτια στις ευρωεκλογές τόνισε: «Θα τα δούμε αυτά σιγά - σιγά. Κάθε βήμα στην ώρα του, θέλει συζήτηση και όχι μόνο ανάμεσα στους βουλευτές που φεύγουνε και στα στελέχη με την ευρύτερη κοινωνία, με ανθρώπους που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική».

Το «φάντασμα» του Πολάκη ταλανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση εν αναμονή των εξελίξεων σχετικά με την ομάδα Αχτσιόγλου και το αν θα παραμείνει ή όχι στο κόμμα.

Στο πλαίσιο αυτό, η νέα παρέμβαση του Παύλου Πολάκη περιέπλεξε περισσότερο τα πράγματα.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές κατά των διαφωνούντων λέγοντας ότι κάποιοι προσπαθούν «να τραυματίσουν την προοπτική της κυβερνώσας αριστεράς» αλλά και πως θα ασχοληθεί με τον «αντιλαϊκό και αντικοινωνικό βούρκο».

Με την τελευταία φράση αφήνει αιχμές στην αναφορά του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος τασσόμενος υπέρ της αποχώρησης από το κόμμα, στη συνεδρίαση της πανελλαδικής συνδιάσκεψης της ομάδας Αχτσιόγλου,  είπε πως «πρέπει να φύγουμε από αυτόν τον βούρκο». 

«Με αυτόν τον αντιλαϊκό και αντικοινωνικό βούρκο πρέπει να ασχοληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Από αυτό θα κριθεί» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης, χρησιμοποιώντας αντικυβερνητική φρασεολογία και κατηγορίες κατά στελεχών της κυβέρνησης και του ιδίου του πρωθυπουργού με γενικόλογες εκφράσεις χωρίς εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία.       

Παράλληλα  ο κ. Πολάκης στέλνει το μήνυμα προς όλους όσοι, όπως γράφει, προσπαθούν κάποιοι «να τραυματίσουν την προοπτική της κυβερνώσας αριστεράς».

Σ. Αναγνωστοπούλου για Πολάκη: Χτύπημα τοξικότητας

Η τελευταία επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης κατά της Σία Αναγνωστοπούλου χρησιμοποιώντας προσωπικό υγειονομικό περιεχόμενο, που εμπίπτει στο ιατρικό απόρρητο, ξεσήκωσε όπως ήταν αναμενόμενο πολλές αντιδράσεις.

«Μετά την ΚΕ και σε ό,τι με αφορά και τις προσπάθειες ενότητας που έχω κάνει, υπάρχει πάρα πολύ αναβρασμός. Έχει χυθεί απίστευτη τοξικότητα, από όλες τις πλευρές, εκτός από την ομάδα Αχτσιόγλου. Η ομάδα αυτή έχει υποστεί του κόσμου τις επιθέσεις και κανείς δε βγήκε να πει κάτι.

Γι’ αυτό λέω ότι, δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας να λέει το μακρύ και το κοντό του. Είμαστε σε ένα μεταίχμιο, εγώ, ό,τι προσπάθεια να κάνω βγαίνει και μου πετάει ένα χτύπημα κάτω από τη μέση ο Πολάκης», συμπλήρωσε, εκτιμώντας ότι, «κανείς από την ηγεσία δεν έχει τη διάθεση να κάνει ένα βήμα για τους δεσμούς που έχουν διαρραγεί».

Ερωτηθείσα αν της τηλεφώνησε ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν το διέψευσε, είπε ωστόσο πως, «όταν υπάρχει δημόσια δήλωση κάποιου στελέχους, η απάντηση είναι δημόσια. Τα ιδιωτικά τηλέφωνα εμένα δεν μου λένε τίποτα. Θεωρώ ότι, είναι αρμοδιότητα του προέδρου να πάρει δημόσια θέση».

Έκανε εκ νέου λόγο για «χτύπημα τοξικότητας», σημειώνοντας πως, «δεν ξέρω πώς να εκλάβω όταν γίνεται ένα τέτοιο χτύπημα μία μέρα πριν από τη διάσκεψη».

Γ. Τσίπρας για Πολάκη: Πρώτα επιτέθηκε η κ. Αναγνωστοπούλου και μετά απάντησε

Πρώτα υπήρξε επίθεση της κ. Αναγνωστοπούλου στον κ. Πολάκη, και μετά ήρθε η απάντηση, υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, υποβαθμίζοντας τη χρήση προσωπικών ιατρικών δεδομένων στην επίθεση του τελευταίου.
       
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Ant1 ο κ. Τσίπρας  ανέφερε αρχικά ότι «δεν βοηθάει, αλλά δεν έχει παίξει ρόλο στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο δίμηνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε επίθεση της κ. Αναγνωστοπούλου στον κ. Πολάκη, αν θέλουμε να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά και ήρθε η απάντηση. Μην το κάνουμε μεγάλο θέμα. Δεν υπήρξε καμία αναφορά σε θέμα υγείας. Ήταν δημοσιοποιημένα στοιχεία, δεν υπήρχε κανένα ιατρικό απόρρητο».

Το «καρφί» Κασσελάκη κατά της Αχτσιόγλου

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ», διαμήνυσε προς την ομάδα Αχτσιόγλου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», καλώντας παράλληλα τα στελέχη που τη στηρίζουν «αν έχουν να αποφασίσουν κάτι, ας το κάνουν τώρα.»

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μια ημέρα μετά την πανελλαδική συνδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου, διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχουν σύννεφα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ» απαντώντας όπως είπε, σε όσους θεωρούν ότι υπάρχει άσχημο κλίμα στο κόμμα, με όσα λέγονται στα ΜΜΕ.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τις διαφωνίες και τις αποχωρήσεις στελεχών της Ομπρέλας, ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε πως «ό,τι είχα να πω στην Κεντρική Επιτροπή το είπα. Μια μικρή ομάδα έδωσε πάσο σε ύβρεις κατά όλου του κόμματος. Έτεινα χείρα φιλίας».

«Σέβομαι πολύ το κόμμα γιατί το επέλεξα, με τίμησε ο Αλέξης Τσίπρας με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Προσκάλεσα την κ. Αχτσιόγλου στο γραφείο μου στη Βουλή και της πρόσφερα όποια θέση ήθελε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν διαβάζω ότι ειπώθηκαν πράγματα όπως ότι "δεν υπάρχει περιθώριο συμβίωσης με την τωρινή ηγετική ομάδα" σκέφτομαι ότι θα ήταν ηγετική ομάδα αν είχαν αποδεχτεί την πρόσκληση μου», ανέφερε ακόμα και σημείωσε, ότι δεν υπάρχει στενός κύκλος, πως έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι και ο δεύτερος είναι πρώτος και ότι είπε «ελάτε να γίνετε ηγετική ομάδα».

Συνεχίζοντας, ο Στ. Κασσελάκης εξέφρασε την άποψη ότι με τα στελέχη που έφυγαν δεν τους χωρίζουν «μεγάλες πολιτικές διάφορες» και ότι «αναγκαστήκαμε να μιλάμε επί προσωπικού όχι πολιτικού».

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι έτεινε «χείρα φιλίας και στον κ. Τσακαλώτο και σε όλους επειδή σέβομαι το κόμμα»,  ενώ για τον Παύλο Πολάκη και όσα ανέφερε κατά της Σίας Αναγνωστοπούλου ανέφερε ότι «δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε», για να προσθέσει ακολούθως «να μην κρίνουμε τον Παύλο πριν δούμε το δείγμα γραφής από τις ΕΠΕΚΕ που συντονίζει».

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα τοξικό κύμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αν και «πολλές φορές είναι υπέρ μου θεωρητικά, αλλά δεν με εκφράζει». «Δεν είμαι άνθρωπος τοξικός, αλλά αισιόδοξος και στόχος μου είναι να πορευθεί με ξεκάθαρες πολιτικές λύσεις», είπε.

Σχολιάζοντας τις «επιθέσεις» που, όπως είπε, δέχεται καθημερινά, διερωτήθηκε «ποιον έχει πειράξει σ' αυτήν τη χώρα», για να απαντήσει ο ίδιος «κανέναν» και να εκφράσει την άποψη ότι «όταν κάποιος δεν περνάει από μια διαδικασία για να μπορείς να πεις ότι τον ελέγχεις, προφανώς υπάρχουν αντιδράσεις».

Απαντώντας, δε, σε ερώτηση σχετικά με το πώς άλλαξε γνώμη και διεκδίκησε ξαφνικά την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, απέφυγε να απαντήσει αναλυτικά γιατί «είναι συγκριτικό με τους συνυποψηφίους του», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι είδε «ένα κενό στον προοδευτικό χώρο» και ότι δεν είδε «αξιόπιστη κυβερνητική λύση».

Στο ερώτημα για το τι θα έκανε το 2015 αν ήταν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα,  ο κ. Κασσελάκης απάντησε: «Δεν θα είχα το Γιάνη Βαρουφάκη για υπουργό Οικονομικών. Λέω την αλήθεια» και εν συνεχεία εξέφρασε την πεποίθηση ότι «έρχονται καλύτερες μέρες δεν θα σταματήσει κανείς την πορεία που κάνουμε δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ. Να είστε σίγουροι και σίγουρες για αυτό».

Ερωτηθείς σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι το «διακύβευμα» πάνω στο οποίο θα κριθεί είναι «η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ» και πως δεν θεωρεί ότι το θέμα είναι «προσωπικό». «Το κόμμα πρέπει να γειωθεί στην κοινωνία. Αυτός είναι ο ρόλος μου».

Ο ίδιος μάλιστα εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  θα είναι κυβέρνηση σε 4 χρόνια, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε Περισσότερα