Αναβάλλονται οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Αναβάλλονται οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Του Απόστολου Χονδρόπουλου

Τελευταία ενημέρωση: 23:10

Την ανάγκη η διαδικασία εκλογής αρχηγού από τη βάση να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό, επισημαίνει σε δήλωσή του το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ Ιωάννης Βαρβιτσιώτης. Ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζει πως αυτό αποτελεί ζήτημα πολιτικής αξιοπρέπειας και ευθύνης, και επισημαίνει πως η ΝΔ πρέπει να μείνει ενωμένη και να βαδίσει γρήγορα μπροστά, καθώς αυτό είναι ζήτημα προοπτικής για τη χώρα σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη περίοδο για το λαό και τον τόπο.

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα πλήγωσαν βαθιά τους Νεοδημοκράτες. Όλους εμάς που αφιερώσαμε τη ζωή μας και παλέψαμε για τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης» δηλώνει ο κ. Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας μάλιστα πως υπάρχουν ευθύνες οι οποίες και πρέπει να αναληφθούν άμεσα, καθώς όπως λέει «βασική αξία της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι η πολιτική υπευθυνότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, «η Νέα Δημοκρατία πρέπει να μείνει ενωμένη και να βαδίσει γρήγορα μπροστά. Η διαδικασία εκλογής αρχηγού από τη βάση πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό. Είναι ζήτημα πολιτικής αξιοπρέπειας. Είναι ζήτημα ευθύνης» επισημαίνει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του.

Τελευταία ενημέρωση: 22:11

Συνεδριάζει αύριο Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, στις 13:00, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου το κόμματος.

Τελευταία ενημερωση: 21:23

Συνεδριάζει αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες, στη 1 το μεσημέρι, η ΚΕΦΕ.

Τελευταία ενημέρωση: 20:01

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ενδέχεται να συνεδριάσει ακόμα και απόψε το βράδυ η ΚΕΦΕ της Νέας Δημοκρατία.

Τελευταία ενημέρωση: 19:37

Σύμφωνα με το Mega εντός των προσεχών ωρών αναμένεται η παραίτηση του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τσιμάρας

Τελευταία ενγμέρωση: 18:31

Την δυσαρέσκειά της εξέφρασε με την σειρά της η Όλγα Κεφαλογιάννη μέσω του Facebook δηλώνοντας πως «το σημερινό φιάσκο είναι το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που ξεκίνησε άκαιρα και με λάθη, εξελίχθηκε με δυσάρεστους όρους και κατέληξε με το χειρότερο δυνατό τρόπο για την ΝΔ. Τώρα χρειάζεται να τα δούμε όλα από την αρχή. Οι λύσεις που πρέπει να δοθούν είναι πολιτικές γι' αυτό και πρέπει να συγκληθούν άμεσα τα όργανα του κόμματος με πρώτη την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα. Είναι προφανές ότι οι αποφάσεις είναι συλλογικές, όπως ορίζει το καταστατικό, και όχι των τεσσάρων υποψηφίων. Το κυρίαρχο ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι η διασφάλιση της ενότητας και ο σεβασμός προς όλους τους Νεοδημοκράτες. Η ΝΔ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει να επιτελέσει το θεσμικό της ρόλο, ο οποίος είναι ζωτικός για την αποτελεσματική λειτουργία του πολιτικού συστήματος. Δεν μπορεί να παίζουν κάποιοι με το μέλλον της παράταξης, με το μέλλον της χώρας».

Τελευταία ενημέρωση: 18.00

Την άμεση σύγκληση, ακόμη και απόψε, της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ ζήτησε ο γραμματέας της ΚΟ, Γιάννης Πλακιωτάκης. "Παρ'' ότι γνωρίζουμε τους υπεύθυνους για το απαράδεκτο αυτό γεγονός που έπληξε την εικόνα και το κύρος της παράταξης δεν είναι η ώρα για τον καταλογισμό ευθυνών", τόνισε.

Τελευταία ενημέρωση: 17:12

Την άμεση σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ ζητούν 14 βουλευτές και 2 ευρωβουλευτές του κόμματος με επιστολή τους προς τους τέσσερις και τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.   

Τελευταία ενημέρωση: 16.45

Επικοινωνία εντός της ημέρας αναμένεται να έχει ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης με τους πρώην προέδρους του κόμματος Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Τελευταία ενημέρωση: 16.43

Συνεργάτες του Βαγγέλη ΜεΪμαράκη αναφέρουν πως μοναδική λύση είναι η πραγματοποίηση της εκλογικής διαδικασίας εντός των επομένων δύο-τριώνεβδομάδων με νέα εταιρεία.

Τελευταία ενημέρωση: 14.32

Σαφές προβάδισμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη δείχνουν τα αποτελέσματα των τμημάτων που είχαν αρχίσει την ψηφοφορία χειρόγραφα, τα οποία έδωσε στην δημοσιότηττα ο εκπρόσωπό τους στην ΚΕΦΕ, Θ.Αμπατζόγλου. "Η εταιρεία αυτη που διορίστηκε απο κάποιους κυρίους μας έφερε εδώ ώστε να μη γίνουν εκλογές. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του", τόνισε ο κ. Αμπατζόγλου.

Τελευταία ενημέρωση: 10:37

Δεν ξεκίνησε ποτέ η διαδικασία των εκλογών στην ΝΔ, διαδικαστικά προβλήματα τίναξαν στον αέρα την αξιοπιστία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ΚΕΦΕ αποφάσισε ομόφωνα την ακύρωση των εκλογών.

Τελευταία ενημέρωση: 10:18

Συνεδριάζει η ΚΕΦΕ της ΝΔ προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τις εσωκομματικές εκλογές.Η πρόταση που συζητείται είναι η αναβολή των εκλογών λόγω των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που είχαν συνέπεια να μην έχει ξεκινήσει μέχρι τώρα η εκλογική διαδικασία.

Τελευταία ενημέρωση: 09: 54

Αναβολή των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ ζητά ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης λόγω των τεχνικών προβλημάτων που υπάρχουν από το πρωί στη διαδικασία.

Η ψηφοφορία θα ξεκινούσε στις 07:00, αλλά οι κάλπες δεν έχουν ανοίξει ακόμα.

«Δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία εκλογής. Συνιστώ στους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν μέχρι τις 09.00 π.μ. αναμένοντας ενημέρωση», ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

«Αδιανόητο να υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία, να ταλαιπωρούνται και να αποθαρρύνονται οι Νεοδημοκράτες. Ζήτω άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης», ανάρτησε στο δικό του λογαριασμό στο Twitter ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι κάλπες άνοιξαν στη ΝΔ, αλλά οι πολίτες που προσέρχονται από τις 7 το πρωί δεν μπορούν να ψηφίσουν καθώς υφίσταται τεχνικό πρόβλημα που δεν έχει επιτρέψει μέχρι τώρα  να λειτουργήσει το on line ηλεκτρονικό σύστημα.

Στα κεντρικά γραφεία του κόμματος συνεδριάζει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ενώ με αναρτήσεις τους νωρίτερα στο twitter ο υποψήφιος Πρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη από τους ψηφοφόρους «διότι τεχνικό πρόβλημα δεν επιτρέπει ακόμα την διεξαγωγή των εκλογών» και τους κάλεσε να μην ξεκινήσουν να πηγαίνουν για να ψηφίσουν, τονίζοντας «μόλις έχω νέα για το σύστημα και την ορθή του λειτουργία θα σας ενημερώσω.