Υπερασπίζεται το plan B του Π. Καμμένου ο Π. Σγουρίδης

Υπερασπίζεται το plan B του Π. Καμμένου ο Π. Σγουρίδης

«H πρόταση του Π. Καμμένου έχει τη λογική της και αυτό εξαρτάται από την πορεία που θα έχει το προσχέδιο της Συμφωνίας των Πρεσπών στην πΓΔΜ» δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης για το plan B για το Σκοπιανό που παρουσίασε ο υπ. Άμυνας Π. Καμμένος κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Σγουρίδη, ο οποίος μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 «κάθε πρόταση πρέπει να εξετάζεται με τη σκοπιμότητα που έχει. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι οι πιέσεις που υπάρχουν στα Σκόπια και δευτερευόντως στην Ελλάδα για να προχωρήσει η υλοποίηση της συμφωνίας. Θεωρούν ότι η πΓΔΜ πρέπει να μπει στο ΝΑΤΟ για να σταματήσει η ρωσική διείσδυση. Αν όλα δεν πάνε κατ'' ευχήν υπάρχει και η εναλλακτική λύση».

«Υπάρχει μια πρόταση που λέει ότι 4 χώρες του ΝΑΤΟ Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία και ΗΠΑ να κάνουν σύμφωνο σταθερότητας με προοπτική να ενταχθεί στη συνέχεια και Σερβία και Μαυροβούνιο» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Όσον αφορά την πρόταση για δημιουργία βάσεων σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέατρο. Είναι μια πραγματικότητα, ήδη η βάση των ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη υπάρχει απλώς δεν έχει ονομαστεί. Η παραμονή των Stealth στη Λάρισα υπάρχει. Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι ήδη μια πραγματικότητα».

Στην ερώτηση αν όντως υπάρχει αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη ο κ. Σγουρίδης απάντησε «ναι, δεν υπάρχει βάση στην Αλεξανδρούπολη ων ελικοπτέρων; Κι αυτό γίνεται γιατί θα έρχεται το υγροποιημένο αέριο από τα σχιστολιθικά πετρώματα της Αμερικής και το lpg (σ.σ. το υγροποιημένο φυσικό αέριο ονομάζεται lng) θα περνάει στον αγωγό για να πηγαίνει πάνω στα Βαλκάνια».

«Δαιμονοποιούμε πράγματα που υπάρχουν. Στο Βόλο δεν υπάρχει (σ.σ. αμερικανική βάση) αλλά θα μπορούσε να υπάρξει εν τοιαύτη περιπτώσει» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά, τέλος, την Κάρπαθο είπε ότι «δεν γνωρίζω. Εκείνο που ξέρω είναι ότι πάνω σε προτάσεις γίνονται και οι διάφορες διερευνήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακό να γίνονται προτάσεις».

Τέλος, ο κ. Σγουρίδης «άδειασε» τον εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ, Θεόδωρο Τοσουνίδη, καθώς εμφανίστηκε κατηγορηματικός πως «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει».

«Και η Νέα Δημοκρατία να μην πιστεύει σε καμία περίπτωση ότι οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν πρόταση μομφής» είπε κ. Σγουρίδης, λέγοντας ότι «έχουν παρεξηγηθεί όσα δήλωσε ο κ. Τοσουνίδης που ήθελε να αναδείξει την υποκρισία της ΝΔ».