Τι γνωρίζει ο Τσίπρας και παίρνει αποστάσεις από τον Παππά;

Τι γνωρίζει ο Τσίπρας και παίρνει αποστάσεις από τον Παππά;

Στην πολιτική είναι γνωστό ότι  οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Με άλλα λόγια επιλογές που πιθανόν να περνούσαν απαρατήρητες, όταν γίνονται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες αυτόματα μπορούν να αποκτήσουν διαφορετικό υπόβαθρο. 

Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ και του τσουνάμι των αποκαλύψεων που προκλήθηκε από την κατάθεση του ηχητικού από τον επιχειρηματία Μιωνή έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε το πώς αντέδρασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ορυμαγδό των επιθέσεων από την ΝΔ. Αν λοιπόν δούμε την τακτική που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας έχει έναν βασικό άξονα. Τη διατήρηση μιας σαφούς απόστασης «ασφαλείας» από τα δρώμενα ή όπως εκτιμούν οι πιο «μυημένοι», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διάλεξε την απουσία. 

Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη, δεύτερη μέρα των εξελίξεων στη Βουλή μετά την κίνηση Μιωνή, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναμφίβολα απών. Ούτε ο κ. Τσίπρας τοποθετήθηκε επί της προανακριτικής, αν και είχε την ευκαιρία κατά την συνάντησή του με τον ΣΕΤΕ, ούτε και το κόμμα εξέδωσε μία γραπτή επίσημη ανακοίνωση για να σχολιάσει το θέμα. 

Ακόμα και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δε θέλησε να εμφανιστεί είτε τηλεοπτικά είτε ραδιοφωνικά σε κάποιο κεντρικό ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της μέρας προκειμένου να επικοινωνήσει τις θέσεις του κόμματος και βεβαίως να υπερασπιστεί τον Νίκο Παππά. 

Την ώρα μάλιστα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, σχεδόν στο τέλος της μέρας, ο κ. Χαρίτσης προγραμμάτισε να εμφανιστεί στον τηλεοπτικό αέρα αλλά όχι όμως σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας. 

Η απουσία αυτή του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα στα δελτία των οχτώ ο Νίκος Παππάς να εμφανίζεται απελπιστικά μόνος, πιθανότατα να λέει πολλά. Ερμηνείες μπορούν να υπάρξουν πολλές, όμως η ουσία είναι μία: Δεν πρόκειται για κάτι το τυχαίο. 

Όταν σε μία μέρα με μεγάλη κρισιμότητα που παίζονται πολλά έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ διαλέγει την οδό της «άτυπης ενημέρωσης», προφανώς και ο κ.Παππάς δε θα πρέπει να αισθάνεται και πολύ ικανοποιημένος από την επιλογή του κ. Τσίπρα. 

Τί άραγε λοιπόν θέλει να πετύχει με αυτό τον τρόπο ο κ. Τσίπρας; Ο,τι και αν είναι αυτό, τα προσδοκώμενα οφέλη δεν μπορεί να είναι πολλά. Το πιο πιθανό είναι ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλλον ανησυχεί για το εύρος των στοιχείων που μπορεί να έχει στη διάθεσή του κ. Μιωνή. Στοιχεία που εμπλέκουν τον κ. Παππά ή μήπως όχι μόνο τον πρώην υπουργό Επικρατείας ; 

Σε τέτοιες περιπτώσεις λοιπόν η «αφωνία» ενδείκνυται γιαυτό και ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει τα μέτρα του.