Τι απαντά στον Δοξιάδη ο Κυμπουρόπουλος για τους «ασπόνδυλους του λευκού»

Τι απαντά στον Δοξιάδη ο Κυμπουρόπουλος για τους «ασπόνδυλους του λευκού»

«Επέλεξα το λευκό σε μια εποχή που εύκολα μπορεί να επιστρέψει στο μαύρο», υπογραμμίζει ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, απαντώντας στον Απόστολο Δοξιάδη, ο οποίος αναφέρθηκε σε «ασπόνδυλους του λευκού» για όσους δεν υπερψήφισαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το ψήφισμα που παραλληλίζει την ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία.

Ειδικότερα, ο κ. Δοξιάδης, σε ανάρτηση που έκανε στο Faceboοk, αφού επικροτεί όσους υπερψήφισαν, ακολούθως σχολίαζε ότι «στους δειλούς απόντες, τους ασπόνδυλους του λευκού, και όσους καταψήφισαν το ψήφισμα αξίζει ακέραια η ντροπή της στάσης τους».

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ένας από τους ευρωβουλευτές που επέλεξαν το «λευκό», απαντώντας στην τοποθέτηση Δοξιάδη αναφέρει ότι αρνείται να σχολιάσει «την έμμεση αναφορά περισπούδαστου ανδρός στο πρόσωπό μου», επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι δεν θα επιτρέψει στον εαυτό του «να συνηθίσει στην απανθρωποποίηση» και εξηγεί ότι το εν λόγω κείμενο που κλήθηκε να ψηφίσει κατά την άποψή του «εξισώνει ανιστόρητα, καθότι ατεκμηρίωτα, τον ναζισμό με τον κομμουνισμό».

Ο κ. Κυμπουρόπουλος καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «επέλεξα το λευκό σε μια εποχή που εύκολα μπορεί να επιστρέψει στο μαύρο» και διαβεβαιώνει ότι «σεβόμενος την εμπιστοσύνη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων, ψηφίζω μελετώντας στοιχεία, κάπου μακρυά από τον οπαδικό κομματισμό». 

Η ανάρτηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου:

Η τοποθέτηση του Απ. Δοξιάδη: