Θετική εξέλιξη τα 32 δισ. ευρώ από την Ευρώπη
Αλ. Τσίπρας

Θετική εξέλιξη τα 32 δισ. ευρώ από την Ευρώπη

Ως μια θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τα 32 δις. Ευρώ για την Ελλάδα από την Ευρώπη τονίζοντας βέβαια πως υπάρχουν επιφυλάξεις τόσο ως προς την έγκριση του ποσού όσο και ως προς τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα τεθούν για τη διάθεσή τους. Ταυτόχρονα αναγνώρισε πως η Κυβέρνηση πιστώνεται την αντιμετώπιση του κορονοϊού αν και σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει η τελική επιτυχία χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών και τη στάση της αντιπολίτευσης.

Οι εξελίξεις με την πρόταση της Ε.Ε για την επιχορήγηση των χωρών μελών και οι διθύραμβοι για την επιτυχία της Ελλάδα έναντι της πανδημίας οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα βέβαια επιχείρησε να αναδείξει και τον ρόλο της αντιπολίτευσης και να στηρίξει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης. Μάλιστα υποστήριξε ότι αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι» η ύφεση θα υπερβεί το 10%.

Στη συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Alpha ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε εκ νέου ότι η τακτική που θα ακολουθηθεί συνδέεται άμεσα με την μεσαία τάξη και τις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις που κατά την θητεία του ως Πρωθυπουργός έπληξε προκειμένου να πετύχει τα υπερπλεονάσματα προκαλώντας αιμορραγία στην οικονομία

Σε ό,τι αφορά το θέμα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες υποστήριξε πως είναι παράλογο και κυνικό. Δήλωσε δέ ότι αυτή η συζήτηση άνοιξε από το εσωτερικό της κυβέρνησης και δείχνει τον κυνισμό όσων το έθεσαν.

Πάντως σημείωσε ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης το αποφασίσει τότε «εμείς εδώ είμαστε» διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές πριν κλείσει ο κύκλος της αντιμετώπισης της κρίσης και δεν πρέπει να γίνονται τέτοιες συζητήσεις «την ώρα που ακόμη μετράμε νεκρούς».

Για τα ελληνοτουρκικά έκανε λόγο για χάραξη μιας εθνικής γραμμής. «Πρέπει να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που μας παρέχει η συμμετοχή σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και να διεκδικήσουμε να υπάρξουν κυρώσεις».

«Οι τελευταίες εξελίξεις στον Έβρο με την λεγόμενη κινητικότητα στα σύνορα δεν είναι καλό σημάδι» είπε υποστηρίζοντας πως η ελληνική πλευρά έκανε διάβημα διότι οι Τούρκοι πέρασαν «από εδώ».

Ζήτησε δέ την πραγματοποίηση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.