Θ. Σκυλακάκης: Προετοιμάζεται πακέτο μέτρων για τους ανέργους

Θ. Σκυλακάκης: Προετοιμάζεται πακέτο μέτρων για τους ανέργους

Στα μέτρα στήριξης της οικονομίας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ξεχωριστά πακέτα στήριξης για τους μακροχρόνια ανέργους και για τους εργαζόμενους στον πρωτογενή τομέα.

Μιλώντας στον ANT1, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει πακέτο για τους μακροχρόνια ανέργους και επιμέρους πακέτα για τους εργαζόμενους στον πρωτογενή τομέα που πλήττονται από αυτήν την κρίση.

«Δεν γνωρίζουμε το σημείο εξόδου από την κρίση και δεν ξέρουμε τις επιπτώσεις στον τουρισμό. Μπορεί να έχουμε ελάχιστον τουρισμό το καλοκαίρι. Πρέπει να κρατήσουμε αποθέματα», είπε χαρακτηριστικά. 

«Πρέπει να δούμε τις συνέπειες στον τουρισμό για να αποφασίσουμε για τους εποχικούς υπαλλήλους», σημείωσε και έκανε γνωστό ότι ξεκινά σύστημα από την ΑΑΔΕ για άμεση επικοινωνία όσων πλήττονται και δεν έχουν κλειδάριθμο. Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κλείσουν ηλεκτρονικό ραντεβού μέσω email.

Σχολιάζοντας την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως η κυβέρνηση πρέπει να κρατήσει αποθέματα ώστε να υπάρξει μια επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την κρίση.