Θ. Σκυλακάκης: Η νίκη της ΝΔ θα αλλάξει τη μοίρα της χώρας για δεκαετίες

Θ. Σκυλακάκης: Η νίκη της ΝΔ θα αλλάξει τη μοίρα της χώρας για δεκαετίες

"Η νίκη της ΝΔ θα αλλάξει τη μοίρα της χώρας για δεκαετίες", τόνισε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης στην ομιλία του στο Συνέδριο της ΝΔ και δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Όπως είπε, στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν στηθεί κάλπη η νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα είναι στρατηγική και μπορεί να αλλάξει την πορεία της χώρας για δεκαετίες, επισημαίνοντας πως μετά από δεκαετίες, είναι η πρώτη φορά που είναι πραγματικά αισιόδοξος για το μέλλον.

Για τρεις λόγους:

-Ο πρώτος είναι ότι οι προβλέψεις των ξένων για την πορεία της οικονομίας μας είναι κατά τη γνώμη του τελείως λανθασμένες. Και όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση μια κανονική, σοβαρή κυβέρνηση η οικονομία θα εκραγεί προς τα πάνω. Θα συνέβαινε αυτό προσωρινά ακόμα και με ΣΥΡΙΖΑ, αν η κυβέρνηση αυτή δεν ήταν τόσο άχρηστη, φαύλη, ανίκανη και ιδεοληπτική. Γιατί όλοι οι αυτόματοι σταθεροποιητές της οικονομίας, επενδύσεις, απασχόληση, αποθέματα, πίστωση, αξίες γης, ακινήτων χρηματιστήριο, είναι τόσο συμπιεσμένοι, ώστε για τεχνικούς και μόνο λόγους κρύβουν 7-8 μονάδες πρόσθετης ανάπτυξης αν τους αφήσεις να εκτιναχθούν.

-Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο είναι αισιόδοξος, είναι ότι η κρίση και η αναίτια παράτασή της λόγω ΣΥΡΙΖΑ, έχει κρατήσει τόσο πολύ ώστε αλλάζει πλέον τη βαθύτερη κοινωνική νοοτροπία. Οι άνθρωποι φίλες και φίλοι δεν αλλάζουν νοοτροπία γιατί κάποιος του λέει ωραία λόγια. Αλλάζουν νοοτροπία με βάση της εμπειρίες τους. Στην εποχή των δανεικών και της αφθονίας κυριάρχησε η νοοτροπία της αστακομακαρονάδας και κοινωνικά πρότυπα ήταν καταφερτζής συνδικαλιστής του δημοσίου και ο κρατικοδίαιτος μάγκας επιχειρηματίας. Τα πρότυπα αυτά κατέπεσαν με πάταγο και η σημερινή κοινωνία αναζητά καινούρια πρότυπα. Εξωστρεφείς, δημιουργικούς επιχειρηματίες, σοβαρούς και έντιμους δημόσιους λειτουργούς. Η εμπειρία της κτηνώδους φορολογίας κάνει επίσης τον κόσμο να συνειδητοποιεί πόσο τα χρήματά του δεν πιάνουν τόπο και να ζητά ο ίδιος ένα πολύ πιο μικρό και αποτελεσματικό κράτος, που να προσφέρει περισσότερα με λιγότερα. Να προσφέρει πιο αποτελεσματικά δικαιοσύνη, υγεία, παιδεία, ασφάλεια, άμυνα, κοινωνική αλληλεγγύη, με πολύ λιγότερη φορολογία.

-Ο τρίτος λόγος για τον οποίο είναι αισιόδοξος είναι ότι διαπιστώνει, όπως είπε, με πολύ μεγάλη ικανοποίηση ότι ο βασικός φορέας που θα αναλάβει την ανόρθωση της χώρας στα επόμενα χρόνια, η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλάζει κάθε μέρα προς το καλύτερο.

Κλείνοντας ανέφερε ότι όποτε κι αν στηθούν κάλπες οι λαϊκιστές θα ηττηθούν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός.