Τέλος οι μάσκες από τον Ιούλιο - Διευκολύνσεις για εμβολιασμένους

Τέλος οι μάσκες από τον Ιούλιο - Διευκολύνσεις για εμβολιασμένους

Θέμα χρόνου είναι να γίνει γνωστό το οριστικό πλαίσιο διευκολύνσεων για τους εμβολιασμούς. Με το πόρισμα της επιτροπής βιοηθικής να βρίσκεται ήδη στα χέρια του πρωθυπουργού, στο Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζονται για τις τελικές ανακοινώσεις.

Η εφαρμογή των “διευκολύνσεων” αναμένεται να εκκινήσει μέσα στον Ιούλιο, με κυρίαρχο στοιχείο το πιστοποιητικό εμβολιασμού και θα αποκτήσει πλήρη ισχύ το φθινόπωρο σε συνδυασμό και με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων.

Το κυβερνητικό σχέδιο βασίζεται στο γαλλικό μοντέλο και επιχειρεί να προσαρμόσει τα όσα έχουν γίνει στην ευρωπαϊκή χώρα με επιτυχία, στην επιχείρηση επαναφοράς σε κανονικούς ρυθμούς.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν στο πρωθυπουργικό γραφείο βρίσκεται δέσμη μέτρων, τα οποία θα ισχύσουν από τις αρχές Ιουλίου, με απαραίτητη βεβαίως προϋπόθεση, την συνεχή βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων. 

Έτσι εξετάζεται για τους εμβολιασμένους:

- Το τέλος της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Η προαιρετικότητα θα παραμείνει και οι πρώτες σκέψεις κάνουν λόγο για έναρξη του συγκεκριμένου μέτρου από την 1η Ιουλίου, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα να πάει κάποιες μέρες…πίσω.

- Να επιτρέπεται η είσοδος σε εκδηλώσεις άνω των 1.000 ατόμων ( μουσικές εκδηλώσεις , γήπεδα, θέατρα, εκθέσεις κλπ). 

- Να επιτρέπεται η είσοδος σε κλειστούς χώρους εστίασης και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. 

- Να επιτρέπεται ελεύθερα το ταξίδι εντός και εκτός Ελλάδας με το πράσινο  πιστοποιητικό εμβολιασμού σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι μέσα από τις προωθούμενες διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους να σταλεί ένα σαφές μήνυμα προς τους όποιους διατηρούν αμφιβολίες για τα ξεκάθαρη οφέλη που υπάρχουν. Μία διαδικασία που σύντομα θα εμπλουτιστεί και με διαφημιστική καμπάνια. 

Διαβάστε ακόμα:

Π. Αρκουμανέας: Σύντομα θα βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Χ. Χατζηχριστοδούλου: Μέσα στον Ιούλιο η άρση περιορισμών για εμβολιασμένους