Συνεργασία υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης - Περιφέρειας Αττικής

Συνεργασία υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης - Περιφέρειας Αττικής

Σύμφωνο συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την απλοποίηση των υπαρχουσών ψηφιακών υπηρεσιακών υπηρεσιών της και τη δημιουργία νέων, για την ταχύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών, υπέγραψε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα «Νέα Ψηφιακή Εποχή για την Περιφέρεια Αττικής».

Συγκεκριμένα, το Πολυκαναλικό Σύστημα Εξυπηρέτησης Πολιτών και Επιχειρήσεων της Περιφέρειας διασυνδέεται με το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, ενώ παράλληλα οι ψηφιακές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής θα διατίθενται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του ελληνικού Δημοσίου, gov.gr.

Επίσης, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών, ξεκινά η πιλοτική λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας καθορισμού ημερομηνίας εξέτασης των υποψηφίων οδηγών.

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης απευθυνόμενος χαιρετισμό στην εκδήλωση τόνισε ότι η φιλοσοφία και ο στόχος του Υπουργείου είναι να απλουστεύει τις διαδικασίες μέσω της τεχνολογίας, ώστε η ζωή των πολιτών να γίνεται απλούστερη και καλύτερη, ενώ αναφερόμενος στο σύμφωνο συνεργασίας με την περιφέρεια σημείωσε πως «αυτά είναι κάποια πρώτα βήματα μίας νέας ψηφιακής εποχής»,

«Στην πραγματικότητα είναι εκκρεμότητες με το παρελθόν. Σε άλλα κράτη, σήμερα ο διάλογος θα μπορούσε να είναι ενδεχομένως σε πιο προηγμένο επίπεδο, για τη τεχνητή νοημοσύνη, για τις εφαρμογές της. Εμείς πρέπει πρώτα να λύσουμε αυτές τις εκκρεμότητες», επισήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι οφείλουμε να ξεκινήσουμε από αυτό, «είναι χρέος μας και εφόσον το κάνουμε παράλληλα θα αναπτύξουμε και μια εθνική στρατηγική ώστε να καταφέρουμε να μη χάσουμε και το επόμενο τρένο, αυτό της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης», συμπλήρωσε.

Τέλος συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη για την προσπάθεια ψηφιακού μετασχηματισμού της Περιφέρειας Αττικής.