Στις 9 Μαΐου στη Βουλή η Α. Ζαΐρη για πεπραγμένα και... Πετσίτη (;)

Στις 9 Μαΐου στη Βουλή η Α. Ζαΐρη για πεπραγμένα και... Πετσίτη (;)

Στις 9 Μαΐου αναμένεται να έρθει στη Βουλή η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, Άννα Ζαΐρη-Αρκουλή. 

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου έχει γράψει ως θέματα ημερήσιας διάταξης τη συζήτηση επί των εκθέσεων πεπραγμένων για το 2017 και 2018 και όχι για την υπόθεση Πετσίτη.

Υπενθυμίζεται ότι η κλήση της κ. Ζαΐρη στη Βουλή ζητήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία που ζήτησε να παραστεί και να καταθέσει όσα γνωρίζει σχετικά με την υπόθεση Πετσίτη - Λαυρεντιάδη - Αρτεμίου. Αφορμή είχε σταθεί η παραίτηση στελέχους της Αρχής που ζήτησε να επιστρέψει στην οργανική του θέση καταγγέλλοντας με επιστολή του ότι υποβαθμίσθηκε στην υπηρεσία την ώρα που προχωρούσε τον έλεγχο της υπόθεσης.

Πρόκειται για τον τέως προϊστάμενο της Αρχής ο οποίος ανέφερε στην επιστολή του ότι «με κατάπληξη πληροφορήθηκα, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, την αιφνίδια απόφασή σας να με απομακρύνετε από προϊστάμενο του Τμήματος Ερευνών της Α' Μονάδας της Αρχής, στο οποίο επί πολλά έτη υπηρετώ και να με τοποθετήσετε στην Β' Μονάδα της Αρχής (Χρηματοοικονομικών Κυρώσεων) και μάλιστα σε θέση απλού υπαλλήλου».

Προσέθετε δε πως «προκαλεί ωστόσο κατάπληξη το γεγονός ότι όχι μόνο με απομακρύνατε αιφνιδιαστικά από το Τμήμα Ερευνών τοποθετώντας με σε τελείως αναντίστοιχη θέση, αλλά τούτο λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που χειρίζομαι εξαιρετικά ευαίσθητες υποθέσεις (υπόθεση ELFE-Λαυρεντιάδη, υπόθεση πορίσματος Τραπέζης της Ελλάδος για χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, αγοραπωλησίες ακινήτων και εισροή χρημάτων από την αλλοδαπή κ.α.) επί των οποίων τα πορίσματα της έρευνάς μου σας εισηγήθηκα»

Μάλιστα, παραμένει άγνωστο αν τελικά θα κληθούν ο εν λόγω  υπάλληλος της Αρχής που υποβιβάστηκε επειδή ερευνούσε το σκάνδαλο «Πετσίτη - ELFE - Λαυρεντιάδη», καθώς επίσης και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θεόδωρου Κιτσάκου.

Και αυτό παρά το γεγονός  ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση η κα Χριστοδουλοπούλου, υπό την πίεση της αντιπολίτευσης, είχε αποδεχτεί το αίτημα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για κλήση της κα Ζαΐρη με θέμα την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη, καθώς και των ως άνω προσώπων.