Στη Βουλή η τροπολογία της ΝΔ για ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Στη Βουλή η τροπολογία της ΝΔ για ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Στο κοινοβούλιο κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια την τροπολογία για παροχή ψήφου των ομογενών. Η τροπολογία περιέχει όλες τις τεχνικές προδιαγραφές για το πώς μπορεί να γίνει πράξη η ψήφος στην οποία επιμένει η ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί την κυβέρνηση να υιοθετήσει άμεσα την τροπολογία για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΝΔ:

«H NΔ κατέθεσε πριν από λίγο, για τρίτη φορά από το 2016, ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του Κλεισθένη, την πάγια πρόταση της, προκειμένου να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο της κατοικίας τους.

Συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η πρότασή μας απορρέει εκ του Συντάγματος, είναι σύννομη και μπορεί να εφαρμοσθεί άμεσα, από τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Είναι στοιχειώδης δημοκρατική και εθνική υποχρέωση της κυβέρνησης να υιοθετήσει την πρόταση της ΝΔ και να δοθεί στους Έλληνες του εξωτερικό η δυνατότητα της ψήφου, όπως ισχύει, άλλωστε, σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο».

Δείτε εδώ την τροπολογία της ΝΔ.

Γιάννης Τρουπής

Φωτογραφία intime news