Στ. Πέτσας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογεί ουσιαστικά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου»

Στ. Πέτσας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογεί ουσιαστικά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ "ξύπνησε" και μετά από 24 ώρες θυμήθηκε να "καταδικάσει" τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών..., αλλά με τα ερωτήματα του στην ουσία δικαιολογεί τις δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου που δήθεν "καταδικάζει"», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Χαρίτση.

«Αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρικυμία του και συνεχίζουμε, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και το κοινοτικό κεκτημένο, να φυλάσσουμε τα σύνορά μας και να σώζουμε ζωές» προσθέτει στη δήλωσή του ο κ. Πέτσας.

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα σήμερα, ο κ. Χαρίτσης είχε σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του τούρκου ΥΠΕΞ, Μ. Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι «είναι απόλυτα καταδικαστέες», τη στιγμή που η Άγκυρα «εργαλειοποιεί τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές για να απειλήσει την Ευρώπη».

Στη συνέχεια της δήλωσής του ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε από την κυβέρνηση «να μας πουν τι οδηγίες έχει το λιμενικό» σχολιάζοντας προηγούμενη δήλωση του κ. Πέτσα, ενώ ρωτούσε «έχουν ή δεν έχουν τα στελέχη του λιμενικού- τα οποία μάλιστα πραγματοποιούν αυξημένες περιπολίες - τις διαταγές να τηρούν τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας για έρευνα και διάσωση βάσει του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου; Γιατί ανεβαίνει στατιστικά η πιθανότητα για θανάτους αντί να ανεβαίνει για διασώσεις, όταν αυξάνονται οι περιπολίες;»