Στ. Πέτσας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε «κουτσή» τη ΔΕΗ

Στ. Πέτσας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε «κουτσή» τη ΔΕΗ

Επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο που ακολούθησε για τη ΔΕΗ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι είχε ως αποτέλεσμα μια «κουτσή» επιχείρηση απαξιωμένη οικονομικά και χρηματιστηριακά. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη θα συζητηθεί στη Βουλή το σχέδιο για την επιχείρηση με πρωτοβουλία του Κ. Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι πρόκειται για ωρολογιακή βόμβα που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση καθώς «δεν υιοθέτησε το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ και ακολούθησε ένα σχέδιο για "κουτσή" ΔΕΗ που απαξίωσε οικονομικά και χρηματιστηριακά την εταιρεία».

Όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας πως η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να κάνει ό,τι πρέπει για να σωθεί η εταιρεία.

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιέγραψε το πλαίσιο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άγγελα Μέρκελ, σημειώνοντας ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν η οικονομία, το προσφυγικό και η προσέλκυση επενδύσεων.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα τεθεί η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στη Γερμανίδα καγκελάριο, ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι το ζήτημα έχει ήδη τεθεί με σχετική επιστολή του Χρήστου Σταϊκούρα καθώς είναι βασικός στόχος της κυβέρνησης. «Προτάσσεται το μεταρρυθμιστικό σχέδιο προκειμένου να κερδηθεί αξιοπιστία των εταίρων μας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σε ό,τι αφορά η συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Εμ. Μακρόν, υπογράμμισε ότι έγινε σε κλίμα συνταντίληψης.