Πρώτο κόμμα η ΝΔ στο χωριό του Αλ. Τσίπρα

Πρώτο κόμμα η ΝΔ στο χωριό του Αλ. Τσίπρα

Την πλάτη τους στον ΣΥΡΙΖΑ γύρισαν και οι συγχωριανοί του Αλέξη Τσίπρα, αφού το κυβερνών κόμμα ήρθε δεύτερο στο Αθαμάνιο Άρτας, ενώ και ο υποψήφιος δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων που είχε τη στήριξη της Κουμουνδούρου ήρθε τρίτος και έμεινε εκτός β'' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

 

Συγκεκριμένα, στο Αθαμάνιο υπήρχαν τρία εκλογικά τμήματα. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έλαβαν από 83 ψήφους στο πρώτο εκλογικό τμήμα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 102 ψήφους έναντι 78 της ΝΔ στο δεύτερο εκλογικό τμήμα, και στην κάλπη του τρίτου τμήματος έγινε η ανατροπή αφού η ΝΔ έλαβε 51 ψήφους και ο ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα η ΝΔ να αναδειχθεί πρώτο κόμμα στο χωριό του πρωθυπουργού με 212 ψήφους έναντι 208 του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί πως απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα και στις Δημοτικές Εκλογές, αφού στον δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, ο υποψήφιος με τον συνδυασμό «Προοδευτική Συνεργασία Αλλαγής», Παναγιώτης Σκαλτσογιάννης, ο οποίος είχε τη στήριξη της Κουμουνδούρου, βγήκε τρίτος με 881 ψήφους και ποσοστό 24,54% στη δημοτική ενότητα της Αθαμανίας. 

Ο κ. Σκαλτσογιάννης βγήκε τρίτος συνολικά στη μάχη για τον δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, βγαίνοντας εκτός β'' γύρου όπου θα αναμετρηθούν οι υποψήφιοι Μαρίνος Γαρνέλης και Χρήστος Χασιάκος.