Προσπάθεια άλωσης των ανεξάρτητων αρχών καταγγέλλει η ΝΔ

Προσπάθεια άλωσης των ανεξάρτητων αρχών καταγγέλλει η ΝΔ

Προσπάθεια άλωσης των ανεξάρτητων αρχών από την κυβέρνηση κατήγγειλε ο Γ. Κουμουτσάκος στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που πραγματοποιήθηκε το πρωί Παρασκευής στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για συστηματική και προμελετημένη εδώ και ένα χρόνο προσπάθεια να πληγούν οι ανεξάρτητες αρχές επιδιώκοντας την αδρανοποίηση και την άλωσή τους.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι αγγίζει τα όρια θεσμικής εκτροπής και τόνισε πως η κυβέρνηση εμφανίζει «αλλεργία» για αυτές της νησίδες ανεξαρτησίας στη δημόσια διοίκηση.

Ειδικά για το ΕΣΡ έκανε λόγο για ιδιότυπο εσωκομματικό ξεκαθάρισμα μεταξύ της ηγεσίας της Αρχής και του υπουργού Επικράτειας, τον οποίο κατηγόρησε ότι διεκδικεί να εφαρμόσει την ενός ανδρός αρχή.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι με τη στάση της και απέναντι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη βούλησή της να αλώσει τις ανεξάρτητες αρχές. «Θέλουμε ισχυρές και λειτουργικές ανεξάρτητες αρχές, με συγκεκριμένο ρόλο και όχι διάκοσμο ελεγχόμενης δημόσιας διοίκησης. Γι' αυτό θα αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια άλωσης ή φίμωσης», τόνισε, προσθέτοντας ότι «είναι κεντρικό ζήτημα για εμάς γιατί είναι συνδεδεμένο με τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας.