Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018, 14:28

-A +A

Προσχωρεί στη Δράση η μεγάλη πλειοψηφία της οργάνωσης του Ποταμιού Ν. Αιγαίου

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018, 14:28
Προσχωρεί στη Δράση η μεγάλη πλειοψηφία της οργάνωσης του Ποταμιού Ν. Αιγαίου
-A +A

Παραμονές του Συνεδρίου του Ποταμιού η μεγάλη πλειοψηφία της  Περιφερειακής οργάνωσής του  στο Νότιο Αιγαίο αποφάσισε να προσχωρήσει στη Δράση, εκτιμώντας ότι «Η μόνη ρεαλιστική επιλογή που υπάρχει σήμερα για τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του φιλελεύθερου και κεντροαριστερού χώρου είναι η υποστήριξη του Κ. Μητσοτάκη» και για τον λόγο αυτό αποφάσισαν «την προσχώρηση τους στο κόμμα της ΔΡΑΣΗΣ, η οποία συνεργαζόταν μέχρι πρότινος με το Ποτάμι και τώρα υποστηρίζει τη ΝΔ». 

Ο πρόεδρος της Δράσης, Θόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε για την προσχώρηση αυτή: «Με χαρά καλωσορίζουμε τα στελέχη του Ποταμιού από το Νότιο Αιγαίο στην κοινή μας προσπάθεια. Πρόκειται άλλωστε για ανθρώπους με τους οποίους μας ενώνουν κοινοί αγώνες και προπαντός η κοινή αγωνία για την ανατροπή της ολέθριας σημερινής πορείας της χώρας και την μετάβασή της από το τέλμα στη μεταρρύθμιση. Στο πλαίσιο του 5ου Τακτικού μας Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Ιανουαρίου προσδοκούμε να ενταχθούν κι άλλες δυνάμεις του ευρύτερου αυτού χώρου στη κοινή μας προσπάθεια και να εκπροσωπηθούν ασφαλώς και στα όργανα της Δράσης».

Η ανακοίνωση των μελών  της Περιφερειακής οργάνωσης του Ποταμιού στο Νότιο Αιγαίο (Κυκλάδες και Δωδεκάνησα), που με μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισε να προσχωρήσει στη Δράση έχει ως ακολούθως:

«Το Ποτάμι δημιουργήθηκε το 2014 με το σύνθημα «να τ'' αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα». Εξέφρασε τις προσδοκίες του τμήματος εκείνου της κοινωνίας που πίστευε ότι η χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει αν δεν κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. 

 Οι πολιτικές επιλογές του επικεφαλής του κόμματος Σ. Θεοδωράκη από το 2017 και μετά,  έγιναν σε αντίθεση με τις αποφάσεις του 2ου Συνεδρίου του κόμματος και το Καταστατικό, θόλωσαν το πολιτικό του στίγμα και απογοήτευσαν  ψηφοφόρους και  μέλη.

Το Ποτάμι δεν μπορεί πλέον ν ανταποκριθεί στους ιδρυτικούς του στόχους ούτε να λειτουργήσει σαν δημοκρατικό κόμμα με καταστατικό και συλλογικές διαδικασίες. Η πολιτική απαξίωση του Ποταμού οδήγησε σ ένα κενό στο χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου. Καμία από τις υπάρχουσες πολιτικές κινήσεις δεν είναι σε θέση να επιτύχει αυτόνομη εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο.

Η μόνη ρεαλιστική επιλογή που υπάρχει σήμερα για τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του φιλελεύθερου και κεντροαριστερού χώρου είναι η υποστήριξη του Κ. Μητσοτάκη.

Για το λόγο αυτό τα μέλη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του Ποταμιού αποφάσισαν -στην συντριπτική τους πλειοψηφία- την προσχώρηση τους στο κόμμα της ΔΡΑΣΗΣ, η οποία συνεργαζόταν μέχρι πρότινος με το Ποτάμι και τώρα υποστηρίζει τη ΝΔ.

Οι καιροί είναι κρίσιμοι. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως μια άλλη διακυβέρνηση  ώστε να απομακρυνθεί όσο το γρηγορότερο, από τις καταστροφικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα