Προανακριτική για Παππά: Η διαδικασία θα ακολουθηθεί στο ακέραιο, υποστηρίζουν μέλη της ΝΔ

Προανακριτική για Παππά: Η διαδικασία θα ακολουθηθεί στο ακέραιο, υποστηρίζουν μέλη της ΝΔ

Για πανικό του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο τα μέλη της ΝΔ που συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή για το Νίκο Παππά και τους χειρισμούς του το 2016 για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών σημειώνοντας ότι η διαδικασία θα ακολουθηθεί στο ακέραιο και οι μάρτυρες θα εξετασθούν όπως η Επιτροπή θα αποφασίσει.

Με αφορμή το εξώδικο του Χρήστου Καλογρίτσα προς την προανακριτική ώστε να κληθούν να καταθέσουν τα μέλη της οικογένειας Χούρι, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να ανακαλύψει δήθεν προσκόμματα στη διαδικασία και έχει το άγχος να σχολιάζει ακόμα και τα αιτήματα των μαρτύρων προς εξέταση.

«Καταλαβαίνουμε ότι είναι λυπηρό για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά το κουβάρι των αποκαλύψεων ξεκίνησε από τους ίδιους τους φίλους. Η ανησυχία τους έκδηλη αλλά ας κρατήσουν την ψυχραιμία τους. Θα τη χρειασθούν σίγουρα κατά την εξέταση των μαρτύρων» τονίζουν χαρακτηριστικά. 

Νωρίτερα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν με δήλωσή τους ότι  προσπάθεια του Χρήστου Καλογρίτσα να υποκαταστήσει την Προανακριτική Επιτροπή, υποδεικνύοντας μάρτυρες που πρέπει να εξεταστούν, ενώ ο ίδιος αποφεύγει να καταθέσει, είναι καταφανώς αντιφατική, παράλογη και κινείται στο όριο της γραφικότητας.

Υπενθυμίζεται με εξώδικό του ο κ. Καλογρίτσας με εξώδικό του ζητά να κληθούν για κατάθεση μέλη της οικογένειας Χούρι στους οποίους ανήκει η κατασκευαστική εταιρεία CCC, καθώς τον περασμένο Ιούλιο, ο επιχειρηματίας είχε κάνει λόγο για εικονική σύμβαση με τον Λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC, ιδιοκτησίας της οικογένειας Χούρι, ο οποίος του ζήτησε πίσω 3 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας συμφωνητικό υπεργολαβίας για ένα έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.