Πλήγμα για τη Δημοκρατία και την κυβέρνηση η παραλίγο σύλληψη Ζαχαράκη 

Πλήγμα για τη Δημοκρατία και την κυβέρνηση η παραλίγο σύλληψη Ζαχαράκη 

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα όσα έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας αποτελούν ένα ασυνήθιστο γεγονός για τη χώρα μας. Το γεγονός ότι βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κτίριο της Νέας Δημοκρατίας, στο Μοσχάτο, προκειμένου να συλλάβουν με τη διαδικασία του αυτοφώρου την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Σοφία Ζαχαράκη, δεν περιποιούν τιμή στη Δημοκρατία μας.

Όλα έγιναν μετά από την υποβολή μήνυσης από τον εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος θεώρησε ότι εθίγη η τιμή και η υπόληψή του κατά τη διάρκεια συνέντευξης της κυρίας Ζαχαράκη στον τηλεοπτικό σταθμό Ε. 

Για να μην υπάρξουν περίεργες ερμηνείες, προφανώς και ο κάθε πολίτης έχει το απόλυτο δικαίωμα να υπερασπιστεί όπως εκείνος θεωρεί τον εαυτό του. Όμως η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής δεν είναι η λύση και ασφαλώς ούτε η κυρία Ζαχαράκη είναι απλώς ένας ιδιώτης (πολιτικό στέλεχος) ούτε και ο κύριος Βαξεβάνης (εκδότης).

Όπως επισημαίνουν συνομιλητές του κ. Μητσοτάκη η χθεσινή μέρα χαρακτηρίστηκε από την άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, όταν ο κατ' εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, όπως χαρακτηρίζει η Πειραιώς τον Κώστα Βαξεβάνη, επεδίωξε συνειδητά να οδηγήσει την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ στο αυτόφωρο καταθέτοντας μήνυση.

Αξίζει να σημειωθεί πως εάν ο εκδότης επέλεγε να την καταθέσει σήμερα, δε θα μπορούσε να κινηθεί η ίδια διαδικασία. «Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τονίζει η ίδια πηγή.

Χαρακτηριστικό της έντασης που υπήρξε χθες βράδυ είναι το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τηλεφωνικά την πολιτική προϊστάμενη της αστυνομίας, την κ. Γεροβασίλη ότι η καταζητούμενη ήταν «διαθέσιμη» να τη συλλάβουν στα γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς. Μέχρι τις 12 το βράδυ που έληγε το αυτόφωρο δεν ήρθε ξανά περιπολικό προφανώς γιατί οι πιο σώφρονες στην κυβέρνηση αντελήφθησαν, έστω κατόπιν εορτής, ότι αυτά δεν μπορούν να συμβαίνουν σε ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου.

Αυτό που επισημαίνει η ΝΔ είναι πως ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ο βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης. Για του λόγου το αληθές, μάλιστα στην Πειραιώς παραπέμπουν σε ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε χθες στο διαδίκτυο, στο οποίο ο «ιδιώτης» Βαξεβάνης πανηγυρίζει σφιχταγκαλιασμένος με τον κ. Τσίπρα, τον κ. Παππά, τον Βούτση και τον Τζανακόπουλο μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την Πειραιώς ο κ. Βαξεβάνης εκτελεί συγκεκριμένες αποστολές. Αναλαμβάνει πάντα να κάνει τη «βρώμικη» δουλειά για την κυβέρνηση, πετώντας λάσπη και σπιλώνοντας ανθρώπους. Την Παρασκευή διαφήμιζε την εφημερίδα του, καλώντας τους πολίτες να την αγοράσουν για να δουν τι λέει ο  κ. Ντάισελμπλουμ για τη σύζυγο του προέδρου της ΝΔ, κάτι που ουδέποτε ανέφερε ο πρώην Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Αποκαλεί επίσης τον κ. Δημητριάδη συνέταιρο του Φλώρου, ενώ από όλα τα στοιχεία προκύπτει το ακριβώς αντίθετο. Είναι σαφές ότι τη χθεσινή ημέρα θα θέλει να την ξεχάσει πολύ γρήγορα η κυβέρνηση, καθώς κάνει πολιτικά κακό τόσο στην ίδια όσο και στον κ. Τσίπρα προσωπικά. 

Διαβάστε ακόμα:

- Απίστευτο, ο Κ. Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της Σ. Ζαχαράκη