Πηγές ΥΠΕΞ: Δεν έγινε κανένας διάλογος με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ

Πηγές ΥΠΕΞ: Δεν έγινε κανένας διάλογος με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ

Κανένας διάλογος δεν υπήρξε με την τουρκική πλευρά, τονίζουν πηγές του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας αναφορά του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας περί «ανταλλαγής απόψεων» στο πλαίσιο «τεχνικών συζητήσεων» στο ΝΑΤΟ.

Διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι ο Έλληνας αξιωματικός μετέβη στο γραφείο του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ προκειμένου να υποβάλει τα σχόλια της ελληνικής πλευράς επί των προτάσεων του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για ενδεχόμενο μηχανισμό αποκλιμάκωσης.

Ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής ζήτησε από τον Έλληνα Αξιωματικό σειρά διευκρινήσεων επί των υποβληθέντων σχολίων.

Όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, δεν υπήρξε διάλογος με τον Τούρκο αξιωματικό.

Επιπρόσθετα, οι αναφορές σε "ανταλλαγή απόψεων" στο πλαίσιο "τεχνικών συζητήσεων" εντάσσονται στη διαρκή προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα προκειμένου να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων για τις παράνομες ενέργειές της.

Σημειώνεται πως νωρίτερα το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε με ανάρτηση στο Twitter ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των τεχνικών αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας πως έγινε ανταλλαγή απόψεων στη συνάντηση όπου συζητήθηκαν μέτρα για την πρόληψη πιθανής παρέμβασης μεταξύ στρατιωτικών παραγόντων».

Παράλληλα, στην ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου αναγερόταν ότι προγραμματίζεται νέα επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών τις επόμενες ημέρες.