«Πάρτε πίσω την ΠΝΠ πριν θρηνήσουμε θύματα»
Ακραία ρητορική από Τσίπρα

«Πάρτε πίσω την ΠΝΠ πριν θρηνήσουμε θύματα»

Με ακραία ρητορική ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε για το μεταναστευτικό στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής. Στο πλαίσιο της συζήτησης για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα χάους. «Με τις ιδεοληπτικές εμμονές σας, με τον αυταρχισμό και την αλαζονεία σας και με την πρωτοφανή διαχειριστική σας ανικανότητα παράγετε ανασφάλεια και φόβο στον μέσο έλληνα πολίτη», υπογράμμισε ότι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα επιτέθηκε στους αστυνομικούς. 

«Είχατε κάνει προεκλογικά και μετεκλογικά κεντρικό σας θέμα αυτό της ασφάλειας. Και αποδεικνύεστε οι πιο ανίκανη κυβέρνηση να προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών. Παραλάβατε 1500 ειδικούς φρουρούς χωρίς να τηρήσετε καμία διαδικασία ΑΣΕΠ και βεβαίως χωρίς να τους περάσετε από καμία εκπαίδευση. Τους δώσατε όμως όπλα να κυκλοφορούν στους δρόμους.  Γιατί, μα για να δείξετε ότι αυξάνονται οι αστυνομικοί στους δρόμους.

Και κοντεύουμε να θρηνήσουμε θύματα.Πως δίνεις όπλο σε ανεκπαίδευτους ανθρώπους να βγαίνουν στο δρόμο;», αναρωτήθηκε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει τη χώρα σε Φαρ Ουέστ. 

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, αφού μίλησε για απόβαση των ΜΑΤ, υπογράμμισε ότι γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανών σκηνών βίας και πολεμικών συγκρούσεων, ανεξέλεγκτης και επικίνδυνης βίας.

Μάλιστα, με αφορμή τη δήθεν απαγόρευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ να ανεβάζουν ειδήσεις από τα νησιά, ισχυρίστηκε ότι ούτε η ΥΕΝΕΔ δεν έβγαζε τέτοιες αποφάσεις. Σχετικά, δε, με τον κ. Μουτζούρη σημείωσε: «Τα βάζετε τώρα με τον περιφερειάρχη. Μα μέχρι προχθές εσείς δε πανηγυρίζατε για την εκλογή του ; Εσείς δε λέγατε ότι βάφτηκε ο χάρτης μπλε ; Δε λέγατε ότι κερδίσατε 12 στις 13 περιφέρειες, όλες με την εξαίρεση της Κρήτης ;Ο κος Μητσοτάκης δεν τα έλεγε αυτά ;Τώρα τι μας λέτε;», αναρωτήθηκε. 

Την ίδια ώρα, κάλεσε τον Μ. Χρυσοχοϊδη να παραιτηθεί. «Ο κος Χρυσοχοϊδης που έχει οδηγήσει τη χώρα σε αυτή τη γενικευμένη εικόνα ανασφάλειας θα έχει την ευθιξία να υποβάλει τη παραίτησή του ή όχι», είπε με νόημα. Πάντως, ισχυρίστηκε ότι τη βασική ευθύνη για αυτό το μπάχαλο δεν την έχουν οι υπουργοί αλλά την έχει ένας και μόνον ένας. «Που με την αλαζονεία και την ανικανότητά του να διαχειριστεί το προσφυγικό έχει διχάσει τον Ελληνικό λαό. Με την αλαζονεία, την ανικανότητά και την ανευθυνότητα. Την ώρα που έπρεπε να πρυτανεύει εθνική ομοψυχία απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα εσείς μετατρέπετε τα νησιά μας σε πεδία εμφύλιας σύρραξης», επισήμανε. 

Σε κάθε περίπτωση, προσέθεσε ότι η κυβέρνηση οδηγεί τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου στο χάος. «Αυτό δεν είναι απλά ανικανότητα.
Δεν είναι απλά ανοησία. Είναι ανευθυνότητα. Εθνική ανευθυνότητα», είπε. 

Τέλος, κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να πάρει πίσω τη ΠΝΠ καθώς επίσης και τον αυταρχισμό για να « συμβάλουμε όλοι μαζί στην κατάρτιση ενός αναγκαίου εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του προσφυγικής κρίσης». «Αλλά σταματήστε να θέτετε σε διακινδύνευση τη κοινωνική και εθνική συνοχή. Τώρα. Άμεσα. Πριν θρηνήσουμε θύματα».