Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, 08:27

-A +A

Π. Καμμένος: Δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε σπιθαμή από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, 08:27
-A +A

«Δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε σπιθαμή από το ελληνικό έδαφος, από τον αέρα μας, από τις θάλασσές μας, από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, από την τιμή και την περηφάνια μας», διεμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του, στο πλαίσιο της επιμνημόσυνης δέησης στη μνήμη των πεσόντων της Ναυτικής Αεροπορίας που τελέστηκε στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνα. 

«Όλοι θέλουμε το διάλογο και την ειρήνη, αλλά καμιά συνομιλία δεν μπορεί να συνοδεύεται από υποχωρήσεις και αμφισβητήσεις στα εθνικά μας θέματα και τους στόχους της πολιτικής ευθύνης της άμυνας της χώρας μας. Έχουμε ιερή υποχρέωση να το κάνουμε αυτό, για τους μάρτυρες που έχουν χύσει το αίμα τους σε κάθε σπιθαμή αυτού του τόπου, σε χώμα, αέρα και νερό. Αλλά και γιατί δεν έχουμε το δικαίωμα να απαξιώνουμε την αγάπη και την αγωνία του απλού Έλληνα για το τι θα απογίνουν όλα αυτά για τα οποία πολεμήσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Καμμένος εξήρε τη θυσία των αντιπλοιάρχων Παναγιώτη Βλαχάκου και Χριστόδουλου Καραθανάση και του σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού οι οποίοι «μας θυμίζουν πως όταν έπρεπε να φυσήξει ο αέρας για να υποσταλεί η ελληνική σημαία, έμειναν και έκαναν κοντάρι το κορμί τους για να την κρατήσουν ψηλά, δίνοντας το στίγμα της εθνικής μας συνείδησης». 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι θα «πράξουμε το χρέος μας απέναντι σε εκείνους τους ήρωες που έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών». 

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κηφισίας και Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος και παρέστησαν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, συγγενείς των πεσόντων και οι τοπικές αρχές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα