Όταν ο κ. Μουτζούρης υποδεχόταν τις ψήφους της Χρυσής Αυγής

Όταν ο κ. Μουτζούρης υποδεχόταν τις ψήφους της Χρυσής Αυγής

Μάιος του 2019. Ο δεύτερος γύρος για την ανάδειξη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου έχει αναδείξει δύο μονομάχους. Ο ένας εξ αυτών, ο Κωστας Μουτζούρης, που πρωτοστατεί στις εκδηλώσεις κατά των κλειστών δομών, δήλωνε «εφόσον υπάρξει στήριξη της Χρυσής Αυγής την καλοδεχόμαστε».,

Ο νυν περιφερειάρχης των νησιών που υποδέχονται το βάρος του μεταναστευτικού και μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει σε κινήσεις όπως η ανακοίνωση της διακοπής των σχέσεων της Περιφέρειας με την Κεντρική Κυβέρνηση, ενώ εμφανίζεται σε βίντεο να δηλώνει με χαρακτηριστικό τρόπο για το πού γράφει και πως αντιμετωπίζει την κυβέρνηση της χώρας έχει ξεκαθαρίσει πως αντιμετωπίζει την ακροδεξιά ναζιστική οργάνωση, που ο ίδιος ο λαός έστειλε εκτός Βουλής.

«Απαντάω ξεκάθαρα» δήλωνε σε συνέντευξη σύμφωνα με δημοσίευμα της εποχής στο imerodromos.gr ότι «Κάθε κόμμα το οποίο πήρε την έγκριση από τον Άρειο Πάγο να συμμετάσχει στις κοινοβουλευτικές εκλογές, να συμμετέχει στη Βουλή, εφόσον μπορεί να μας στηρίξει, για μας είναι πολύ ευπρόσδεκτο. Όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα που συμμετέχει στη Βουλή. Καταδικάζω με κάθε τρόπο, απερίφραστο, μεθόδους που μέλη της έχουν χρησιμοποιήσει στην κοινωνία μας. Τα καταδικάζω απερίφραστα, αλλά δεν θεωρώ ότι όσοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή ότι είναι άνθρωποι οι οποίοι είναι  εγκληματίες, είναι απορριπτέοι». «Είναι φιλήσυχοι άνθρωποι πολλοί από αυτούς οι οποίοι απορρίπτουν κάποια άλλα θέματα. Άρα, λοιπόν, εφόσον υπάρξει, υπήρξε, υπάρχει στήριξη από την Χρυσή Αυγή θέλω να πω ότι την καλοδεχόμαστε, αλλά καταδικάζουμε το όποιο μέλος της Χρυσής Αυγής μετέρχεται μεθόδων εκτός του νόμου ή ακραίων μεθόδου» επιχειρώντας να δικαιολογήσει τη στάση του και τη “συμμαχία” με τη Χρυσή Αυγή.