Ώρα ανασχηματισμού, το γεγονός που κρίνει τις αλλαγές

Ώρα ανασχηματισμού, το γεγονός που κρίνει τις αλλαγές

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και ο επερχόμενος ανασχηματισμός είναι πλέον προ των πυλών. Μπορεί δημοσίως η κυβέρνηση να μην επιβεβαιώνει, όπως άλλωστε είναι απολύτως λογικό, την πιθανότητα αυτή, παρόλαυτα όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μέσα στις επόμενες δεκαπέντε μέρες το υπουργικό συμβούλιο θα έχει αλλάξει κορφή. 

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες συντείνουν στο γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλήξει στο νέο σχήμα, στα νέα μέλη της κυβέρνησης και αυτό που απομένει είναι η απόφαση για τον ακριβή χρόνο. Το Σαββατοκύριακο μάλιστα ο κ.Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία για μία μικρή απόδραση στο σπίτι του στην Τήνο, όπου όπως είναι λογικό βρήκε την ευκαιρία για να βάλει τις τελευταίες πινελιές στο νέο υπουργικό συμβούλιο. 

Παρά το γεγονός ότι έχουν γραφτεί πολλά για τα νέα πρόσωπα, η αλήθεια είναι ότι μέχρι και την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές κανείς δεν γνωρίζει τις πραγματικές σκέψεις του πρωθυπουργού. Όπως μεταφέρει αξιόπιστη πηγή στο liberal.gr κανένας από όλους όσοι πρόκειται να συμμετάσχουν στο νέο σχήμα γνωρίζει το τί θα συμβεί αλλά ούτε και το πότε. Είναι προφανές ότι όλα γράφονται και λέγονται δεν αποτελούν παρά ευσεβείς πόθους και δεν έχουν καμία ρεαλιστική βάση. Αυτό που φαίνεται πάντως να έχει αποφασιστεί από τον κ.Μητσοτάκη είναι ότι οι αλλαγές δε θα είναι μεγάλες αλλά πολύ στοχευμένες και θα έχουν έντονο το στοιχείο της αξιοποίησης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Με άλλα λόγια θα δούμε προσθήκες ορισμένων τεχνοκρατών όμως εκείνο που θα υπερισχύσει θα είναι η είσοδος γαλάζιων βουλευτών. 

Μέχρι σήμερα ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει αποκαλύψει σε κανέναν τις προθέσεις του ενώ η εικόνα που έχουν αποκομίσει οι στενοί του συνεργάτες είναι ότι δεν θεωρεί ότι η μέχρι σήμερα εικόνα της κυβερνησής του είναι κακή. Ακριβώς το αντίθετο. Παρόλαυτα όπως τονίζει σε συνομιλητές του έχει εντοπίσει αρρυθμίες σε συγκεκριμένους τομείς , τις οποίες και θέλει να διορθώσει. 

Σύμφωνα λοιπόν με καλά πληροφορημένη πηγή ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφοντας από την Τήνο ανάμεσα στα άλλα θα βάλει μπροστά και το σχέδιο του ανασχηματισμού. 

Οποιαδήποτε μέρα από σήμερα μέχρι και την 20η Ιουλίου είναι πιθανή με δύο ημερομηνίες να διαθέτουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Η πρώτη είναι η 13η Ιουλίου, η πρώτη Δευτέρα  μετά από την 7η Ιουλίου ημέρα συμπλήρωσης ενός χρόνου από την εκλογική νίκη της ΝΔ. Η δεύτερη αφορά στο Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουλίου , αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της ΕΕ. Για ορισμένους μάλιστα εκείνο το 48ωρο αποτελεί την πλέον πιθανή περίοδο εκδήλωσης του ανασχηματισμού, μια και η συγκεκριμένη σύνοδος ενδέχεται να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με τα 32 δις ευρώ του ταμείου ανάκαμψης. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα υπάρχει και εισήγηση στο πρωθυπουργικό γραφείο για ξεχωριστό υπουργό αρμόδιο για το πρόγραμμα αυτό. 

Στην περίπτωση πάντως που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέξει να μην κάνει αλλαγές μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, τώρα το νέο υπουργικό συμβούλιο θα εμφανιστεί λίγο πριν από τη ΔΕΘ.