Ομιλία Α. Τσίπρα στη Λαμία με... ΜΑΤ και Άρη Βελουχιώτη

Ομιλία Α. Τσίπρα στη Λαμία με... ΜΑΤ και Άρη Βελουχιώτη

Περιφρουρούμενος από επτά διμοιρίες των ΜΑΤ πραγματοποίησε την ομιλία του στη Λαμία ο Α. Τσίπρας, στο πλαίσιο της οποίας αναφέρθηκε Άρη Βελουχιώτη και υποστήριξε ότι ξυπνά και κοιμάται με την έγνοια του λαού.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με ένα απόσπασμα ομιλίας του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία, πριν από 75 χρόνια, την «πιο συναρπαστική πολιτική ομιλία», όπως είπε.

Χαρακτήρισε "ανατριχιαστικά επίκαιρα" τα λόγια του Άρη Βελουχιώτη, τα οποία λένε: «Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μας κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό και μας ρίξανε μέσα στην εξαθλίωση, την πείνα, την κακομοιριά και τη δυστυχία. Έτσι η Ελλάδα που υπήρξε κάποτε η πηγή των φώτων και του πολιτισμού, κατάντησε να βρίσκεται στο πιο χαμηλό επίπεδο οικονομικής, κοινωνικής και εκπολιτιστικής ανάπτυξης, όχι μόνο έναντι των λαών της Ευρώπης, αλλά και των Βαλκανίων.»

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ο ελληνικός λαός είναι στο πόδι αυτές τις μέρες και παίρνει στα χέρια του το μέλλον του, γκρεμίζοντας σε κάθε συγκέντρωση μας, σε κάθε περιοδεία μας τα χυδαία ψέματα των δημοσκόπων και των επικοινωνιολόγων. Μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα ηττηθεί στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Τα θετικά μέτρα που νομοθέτησε και υλοποιεί η κυβέρνηση δεν είναι ελεημοσύνη, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, αλλά το ελάχιστο από τις θυσίες του ελληνικού λαού που μπορεί να επιστρέψει, είπε ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε πως το πιο σημαντικό κατόρθωμα της κυβέρνησής του δεν είναι η έξοδος από τα Μνημόνια, αλλά το γεγονός ότι αυτή έγινε με την κοινωνία όρθια.

«Ο δικός μας κόσμος, ο κόσμος των πολλών, είναι ένα λαϊκό ποτάμι που πλημμυρίζει τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας, είναι η συλλογική δύναμη ενός λαού που πέρασε πολλά και βρίσκει ξανά την αξιοπρέπεια και το δίκιο του και ορίζει ξανά τις τύχες του, χωρίς τεχνοκράτες, χωρίς Τρόικα, χωρίς ΔΝΤ, χωρίς τους ντόπιους εκπροσώπους τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Σε αυτό το μεγάλο όραμα για την επόμενη μέρα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Εμείς είμαστε αυτοί που μας έλαχε ο κλήρος της ιστορίας, να είμαστε μπροστά σε αυτό τον όμορφο αγώνα. Δεν το ονειρευτήκαμε. Δε μεγαλώσαμε με οράματα μεγαλείου και εξουσίας. Εμάς η ψυχή μας γεμίζει όταν νιώθουμε τους ανθρώπους που πέρασαν χρόνια δύσκολα, να μας σφίγγουν το χέρι. Γιατί αυτοί μας έφεραν στο τιμόνι αυτού του τόπου. Με την έγνοια όλων σας ξυπνάμε το πρωί και κοιμόμαστε το βράδυ. Γιατί εμείς είμαστε από τον κόσμο των πολλών», πρόσθεσε.

Ο Αλ. Τσίπρας καλωσόρισε την παρουσία στη συγκέντρωση Ρομά, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει δώσει λύσεις σε αρκετά προβλήματα τους και συνεχίζει να νοιάζεται για αυτούς τους ανθρώπους που κάποιοι τους θεωρούσαν «παιδιά ενός κατώτερου Θεού».