7ος χρόνος, ημέρα 2100η
Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν - Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη μετάλλαξη Δέλτα

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν - Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη μετάλλαξη Δέλτα
Eurokinissi

Μήνυμα προς τους πολίτες που παραμένουν ανεμβολίαστοι έστειλε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Θέλω να επαναλάβω ένα μήνυμα πάρα πολύ απλό το οποίο μετέφερε χθες και ο κορυφαίος επιδημιολόγος Αμερικανός ο κ. Φάουτσι. Είστε εμβολιασμένοι, είστε ασφαλείς. Είστε ανεμβολίαστοι, κινδυνεύετε. Τόσο απλά, τόσο καθαρά», ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι πλέον βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη μετάλλαξη Δέλτα.

«Στο ζήτημα τώρα του covid, αναμένουμε την άμεση ενεργοποίηση από όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού από την 1η Ιουλίου έτσι ώστε να επιτραπεί με τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών εντός της ΕΕ.

Όμως η μεγάλη πρόκληση εξακολουθεί και παραμένει η επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών καθώς βρισκόμαστε πια αντιμέτωποι με τη μετάλλαξη Δέλτα η οποία έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.

Θέλω να επαναλάβω ένα μήνυμα πάρα πολύ απλό το οποίο μετέφερε χθες και ο κορυφαίος επιδημιολόγος Αμερικανός ο κ. Φάουτσι. Είστε εμβολιασμένοι, είστε ασφαλείς. Είστε ανεμβολίαστοι, κινδυνεύετε. Τόσο απλά, τόσο καθαρά», σημείωσε ο πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε πλεόνασμα διαθέσιμων εμβολίων για όλες τις ηλικίες στην πατρίδα μας και θέλω να κάνω ακόμα μία έκκληση στους συμπολίτες μας να σπεύσουν να εμβολιαστούν έτσι ώστε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».