7ος χρόνος, ημέρα 2055η
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στ. Κοντονής προωθεί (και) την υιοθεσία για ομόφυλα ζευγάρια

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στ. Κοντονής προωθεί (και) την υιοθεσία για ομόφυλα ζευγάρια

Ένα βήμα… παρακάτω ετοιμάζεται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και υπό τη βοήθεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Καραγιαννίδη. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής σχετικά με τη «αλλαγή φύλου» η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει και να προωθεί το θέμα του  γάμου και της παιδοθεσίας για ομόφυλα ζευγάρια.

Όλα ξεκίνησαν από τον Χ. Καραγιαννίδη όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ξεκαθάρισε (κυρίως προς του ΑΝΕΛ) ότι «εμείς θα επιχειρήσουμε και τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια». Το μπαλάκι σήκωσε άμεσα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής ο οποίος λίγο αργότερα τόνισε με νόημα: «Μας έδωσαν ιδέες και για το μέλλον, όσα είπαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

Είναι προφανές ότι ο κ. Κοντονής αναφερόταν στην… προτροπή και τη πρόταση του Χ. Καραγιαννίδη δεδομένου ότι κανένας άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν άνοιξε κάποιο άλλο «θέμα».

Κι όλα βέβαια, την ώρα που οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται διχασμένοι σχετικά με την διόρθωση φύλου. Μάλιστα, τόσο ο Κ. Κατσίκης όσο και ο Θ. Παπαχριστόπουλος εμφανίστηκαν εντελώς αρνητικοί σε οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ υποστήριξαν ότι ακόμη και με το υπάρχον νομοσχέδιο δίδεται η δυνατότητα να υιοθετήσουν παιδιά ζευγάρια που δεν είναι ετερόφυλα.

Αλέξανδρος Διαμάντης

 

Φωτογραφία: SOOC