Ο Μπαλωμενάκης «βλέπει» ως απόπειρα εκβίασης το εξώδικο Γεωργιάδη

Ο Μπαλωμενάκης «βλέπει» ως απόπειρα εκβίασης το εξώδικο Γεωργιάδη

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Ως απειλή και απόπειρα εκβίασης της Επιτροπής «ανέγνωσε» ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης το εξώδικο που έστειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης προς τα μέλη της Επιτροπής που συνυπέγραψαν το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο ίδιος χαρακτήρισε την κίνηση Γεωργιάδη ως απαράδεκτη και πρωτοφανής, για να απαντήσει ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς ότι είναι δικαίωμα του καθενός να υπερασπίζεται τον εαυτό του με όποιον τρόπο κρίνει.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει ότι μέσω του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ ο Α. Μπαλωμενάκης παραβιάζει τα καθήκοντά του προκειμένου να τον βλάψουν.

«Δηλαδή διαπράττετε το αδίκημα της παραβίασης καθήκοντος και συγχρόνως αναφέρεστε ψευδώς ότι τέλεσα αξιόποινη πράξη με σκοπό να προκαλέσετε τη καταδίωξή μου, δηλαδή παραβιάζετε το άρθρο 229 παρ. 1 του Ποινικού Κώδικα. Διερευνητέο, δε, αν συντρέχει στο πρόσωπό σας και η κακουργηματική κατάχρησης εξουσίας, αφού έχετε αρμοδιότητες ανακριτικού υπαλλήλου, ή εισαγγελέα Πλημμελειοδικών», προσθέτει χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέφερε νωρίτερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως «οι χθεσινές διαρροές πιθανού πορίσματος από τον Σύριζα, είχαν εξόφθαλμες παραβιάσεις του Νόμου».